Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss

Välkommen till föreningsmötet - Måndagen den 1 oktober kl. 17.30

Publicerad 2018-09-13

Medlemsbrev nr 28, september 2018
Bäste medlem i Föreningen Jakobsbergs Folkhögskola!

Välkommen till föreningsmötet
Måndagen den 1 oktober kl. 17.30, samling Röda Längan.

Vi inviger den ”nya” RÖDA LÄNGAN, som under sommaren genomgått en rejäl upprustning invändigt. Ny färgsättning och ommålning, nya golv, allmän upp- fräschning som tagits fram av arkitekten Kerstin Skeppstedt. Efter nästan 40 år försvinner 1970-talslooken. Hur blev det? Kom och se!

Vi informerar också om aktuella frågor, berättar om jubileumsåret 2019 då skolan fyller 100 år!

Kl. 18.30 blir det i Höga salen en högintressant föreläsning då Stefan Jonsson, professor och kritiker i Dagens Nyheter berättar om sin bok om SVEN LINDQVIST – ”Sanningskonst, samtal om ett författarskap” som kom ut i våras. Lindqvist är en av våra viktigaste författare alltsedan debuten på 1950-talet: inträngande analyser av Kina och Latinamerika, böcker om gräv där du står, om rasismen, förintelsen och om bombernas århundrande. Men också titlar som ”En älskares dagbok”, ”Bänkpress” och ”Livstidsmänniskan”.

Ny personal

Skolans kock Senarath Weerarathna lämnade sin tjänst som kock för pension i somras efter 17 år. Hans efterträdare är Gunilla Sikehag Smedberg som hälsas välkommen.

JF 100 ÅR!

Hela 2019 kommer att präglas av Jakobsbergs folkhögskolas 100-årsjubileum: seminarier om folkhögskolans framtid och folkbildningens utmaningar, en ny bok om skolans spännande historia, om personligheter och inriktningar och om framtiden.
Under hösten 2019 blir det också en jubileumsfest. Datum släpps på föreningsmötet. Missa inte.

FÖRELÄSNINGAR UNDER HÖSTEN

Redan den 25 augusti ägde den första kvällsföreläsningen rum kring den landsomfattande demokrati-kampanj som folkbildningen bedriver, #vimåsteprata. Kvällens tema var hur vi får ett jämlikt demokratiskt samhälle. Medverkade gjorde Vesna Prekopic och Tjia Torpe från styrelsen samt Ibn Rushd förbundsrektor Omar Mustafa. Vesna talade om skolan, Tjia om kulturen och Omar om samhälle och integration.

Den 19 november fortsätter vi vår demokratisatsning med en middagsbjudning kl 17.30 och en föreläsning kl 18.30.
Kristina Wiksell från Make Equal kommer och berättar om hur man kan konkret kan arbeta för ett mer jämlikt och demokratiskt samhälle. Innan föreläsningen är du via föranmälan välkommen att dela en middag och ett demokratisamtal tillsammans med någon du inte känner. Anmälan görs via länken nedan. ”Demokratimiddag på Jakobsbergs folkhögskola”.

Middagen är gratis men anmälan görs via denna länk och är bindande: https://goo.gl/forms/CNfDFfWD1xmd1TUx2

Måndag 1 oktober föreläser Stefan Jonsson om Sven Lindqvist (se ovan). Alla föreläsningar börjar kl. 18.30.

MEDLEMSAVGIFT 2018

Fortfarande finns en del medlemmar som inte betalat medlemsavgiften för inne- varande år. Genom byte av bank gick aviseringen ut först i samband med kallelsen till årsmötet i mars, vilket kan ha gjort att en del förmodligen missat det hela.
Kolla gärna att du betalat!

Många hälsningar,
Göran Hillman, ordförande Ola Larsson, rektor

Besök hemsidan: www.jakobsbergsfolkhogskola.se eller kontakta oss:
Ola Larsson, rektor: tel. 08-120 28 182,
e-post: ola.larsson@jakobsbergsfolkhogskola.se
Adress: Jakobsbergs Folkhögskola, Folkhögskolevägen 1, 177 40 Järfälla
Göran Hillman, ordförande: tel. 08-580 347 21, 070-491 71 70,
e-post: hillman.goran@gmail.com Skogsvägen 22, 177 40 Järfälla
Kjell Johansson, vice ordförande: tel. 070-593 21 36, e-post kvalitetspartner@telia.com

Möt en i personalen

Inger Lundin

Handledare på Skriv! – Projekt: Facklitteratur

Läs mer om

Senaste inläggen

Louise Halvardsson kommer med ny roman

Louise Halvardsson gick på Jakobsbergs Folkhögskolas författarskola första gången 2002–2003. Hösten 2017 kom hon tillbaka och gick den nätbaserade kursen "Skriv!–Projekt: Skönlitteratur då hon jobbade med boken "Punkpoet med svensk brytning". Romanen, som nu kommer ut på Belletrist Publishing, är en uppföljare till hennes prisbelönta debut "Punkindustriell hårdrockare med attityd" (Författarhuset, 2007). Stockholmsreleasen hölls på Big Ben.Läs mer

Jag vill att det ska vara på riktigt

Ola Julén (1970–2013) hann ge ut två verk under sin livstid: ”Orissa” (Ink förlag 1999) och ”400” (Basilisk forlag 2001). Det är nu 20 år sedan den kultförklarade debuten och 28 år sedan han gick på Jakobsbergs folkhögskola (1990–1991).

Med anledning av detta bjuder vi nu in till en kväll om Ola Julén och hans författarskap. Måndag 18/11, kl. 18.00 på Jakobsbergs Folkhögskola.

Medverkande: Marie Lundquist, Christer Boberg, Hanna-Linnea Rengfors och Jonas Ask samt deltagare från författarskolans grundkurs.Läs mer

Skrivlivet Ny podd med Sara och Linda

Linda Jones och Sara Köhler möttes på Jakobsbergs folkhögskola. Där blev de vänner och kollegor. Nu har de skapat sin egna skrivarpodd. Det första avsnittet handlar om skrivarkurser och särskilt den de gick tillsammans på JF: "Skriv!–Projekt: Skönlitteratur". Vi hörde av oss till Sara och ställde några korta frågor om podden och skrivlivet.Läs mer

Senaste nytt

Medlemsbrev NR 31. September 2019

Bäste medlem i Föreningen Jakobsbergs Folkhögskola!Läs mer

Nu öppnar skolkliniken!

Nu är skolkliniken öppen och vi erbjuder tider fram till årsskiftet eller strax efter. Är det redan fullbokat? Allt eftersom släpper vi nya tider.Läs mer

 • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss