• Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss

Café på Jakobsbergs folkhögskola

Välkommen till vårt café i anrik herrgårdsmiljö. Vi serverar fika och lättare luncher och finns ett stenkast från Jakobsbergs centrum. Vi har gott om sittplatser i vår inbjudande park med anor från 1600-talet. Vid sämre väder kan vi även erbjuda en trevlig och välkomnande miljö i Herrgården.

Missa inte våra grillkvällarSamla vänner och familj för en riktigt trevlig grillkväll på Jakobsbergs folkhögskola. I vår lummiga parkmiljö dukar vi fram massor av härlig grillmat med passande tillbehör, sallader, goda såser och hembakat bröd. Se datum nedan!

Café

Öppetider:

1 juni - 8 juni, tisdagar och torsdagar, kl. 11-15

10 juni - 15 juli, alla vardagar, kl. 11-15

Meny:

Här hittar du vår cafémeny.

 

Grillkvällar

Samla vänner och familj för en riktigt trevlig grillkväll på Jakobsbergs folkhögskola. I vår lummiga parkmiljö dukar vi fram massor av härlig grillmat med passande tillbehör, sallader, goda såser och hembakat surdegsbröd. Vi kommer att grilla lamm från Gotland, grönsaker och andra veganska alternativ. För de yngre grillas även hamburgare. Efter middagen serveras vår hemgjorda frozen cheesecake med bär, citron och bränd vitchoklad.

Aktiviteter:

Ta med hela familjen och utmana varandra i något av våra roliga utomhusspel; exempelvis Kubb, Mölkky, Trädgårdsyatzy, Jätteplockepinn eller Krocket. Vill du hellre spela lite boll finns fotbollar att låna och Frisbee´s.

Vi önskar att du bokar ditt bord till grillkvällarna i förväg: cafe@jakobsbergsfolkhogskola.se

När:

Fredagar4 juni, 18 juni, 2 juli.

17.00-20.00.

Pris:

Vuxna: 295 kr/person (exkl dryck, se vår dryckesmeny här).

Barn: 10 kr/år upp till 15, barn under 4 - gratis.

 

Vid frågor eller bordsbokning kontakta:

cafe@jakobsbergsfolkhogskola.se

 

Covid-19

Vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om smittskyddsåtgärder på serveringsställen, bl.a:

 • glest mellan borden
 • ingen trängsel
 • noggranna städ och hygienrutiner

Jakobsbergs gård gav namn till hela orten

Brita Cruus

Brita Cruus

Visste du att Jakobsbergs gård, där vår folkhögskola ligger, fick sin första bebyggelse på 1660-talet. Brita Cruus af Gudhem, 16-årig änka efter Jakob Lilliehöök af Fårdala, lät uppföra en herrgård till minne av sin make, som stupade i krig.

Brita kallade gården Jakobsberg för att hedra sin make, och senare gav den namn till hela orten.

Hon var barnbarn till Axel Oxenstierna, den viktigaste makthavaren i 1600-talets Sverige. Brita hade säkert många giftermålsanbud efter Jakobs död, men hon avvisade dem alla. Den viktigaste orsaken var att hon då skulle bli omyndig under en ny make. Istället blev hon mycket driftig ägare av en del av södra Järfälla sockens gårdar.

Till skillnad från många andra i adeln bodde hon stora delar av sitt liv på Jakobsberg och använde inte gården enbart som "kornbod" för ett vidlyftigt liv på andra slott. Hon drev sitt gårdsemperium i Järfälla hela sitt vuxna liv, i 40 år.

Därmed blev hon den som ägt gården längst efter Jakobsbergs folkhögskola. Hon blev också den viktigaste personen i hela Järfällas historia.

Möt en i personalen

Anna-Maria Carnhede

Kursansvarig för Journalistik! – Radio, Webb, Reportage och handledare på Skriv! – Projekt: Facklitteratur.

Läs mer om

Senaste inläggen

Vår pitch lockade stort intresse

När Gabriel Cardona Cervantes gick författarskolans skrivarkurs för sakprosa, Skriv! – Projekt: Facklitteratur hösten 2020, arbetade han med det manus som skulle bli boken "25 skott" som nu har givits ut av Ordfront. Läs mer

Att ta det på allvar och ha roligt

När Johanna Wester gick författarskolans projektkurs för fackböcker, Skriv! – Projekt: Facklitteratur, (HT/VT 2018) arbetade hon med det manus som skulle bli den uppmärksammade boken "Catfight – nidbilder av kvinnor i grupp" som nu givits ut av Romanus och Selling (2021). Läs mer

Författarskolans gästblogg, Anna Larsson

"Jag var skiträdd också. Rädd att inte bli tagen på allvar för att jag skrev underhållning och inte riktig LITTERATUR. Många gånger har jag fått kommentarer om min genre, särskilt när jag gick över från feelgood till romance."Läs mer

Senaste nytt

Kurser vårtermin 2022 öppna för ansökan

Några av kurserna som startar i januari 2022 är ännu öppna för ansökan. Välj bland: Svenska för jobb och högskola. Projektkurs för att skriva fackbok och lära sig mer om hur man skriver sakprosa. Konstkurs på kvartsfart för teckning och måleri. Seniorkurs: klassisk bildning. Yrkesförberedande: Vård, kök och barn. Läs mer

Medarbetare till köket/konferensvärd

Vi söker en eller flera serviceinriktade medarbetare till köket/konferensvärdar på heltid/halvtid. Du är flexibel, social och vill under ledning av kökschef och skolledning vara med och utveckla vår restaurang och konferensverksamhet.Läs mer

 • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss