• Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss

Hälsoprojekt 65+

Hälsoprojektet 65+ är ett kom-igång-projekt för att inspirera dig över 65 år till motion och ett aktivare liv. Med stöd av blivande Hälsoutvecklare från Jakobsbergs folkhögskola erbjuds träning där du arbetar på att utveckla styrka, kondition, rörlighet och balans. Projektet är ett samarbete mellan Jakobsbergs folkhögskola, Järfälla kommun och Friskis & Svettis.

Hälsotester genomförs på Jakobsbergs folkhögskola.

Hälsotester genomförs på Jakobsbergs folkhögskola.

Så här går det till

Inledningsvis utförs hälsotester för att kartlägga din kondition, styrka, balans, rörlighet, funktionell förmåga samt upplevd hälsa. Testerna utförs av kursdeltagare på Jakobsbergs folkhögskolas utbildning till hälsoutvecklare. Testerna genomförs på Jakobsbergs folkhögskola, Folkhögskolevägen 1. Varje testtillfälle tar cirka 90 minuter. 

Därefter inleds en nio veckors träningsperiod med två pass i veckan. Ett av passen kommer att genomföras i form av gruppträning på Friskis & Svettis i Jakobsberg. Det andra passet genomförs utomhus i mindre grupp. Träningen bedrivs alltid med stöd av kunniga hälsoutvecklare från Jakobsbergs folkhögskola och anpassas till din nivå, ditt hälsotillstånd och lokalens eller utomhusmiljöns förutsättningar. 

I anslutning till några av träningspassen kommer en hälsopedagog från Järfälla kommun att hålla i sociala aktiviteter. Vi fikar tillsammans och har exempelvis frågesport eller samtal kring ett visst ämne. 

Avslutningsvis utförs samma tester som gjordes inledningsvis för att mäta din hälsostatus efter projektet. 

Deltagandet är kostnadsfritt men kräver närvaro och engagemang. Vi ser gärna att du som saknar tidigare erfarenhet av träning och motion anmäler dig! De som tidigare inte har deltagit i projektet samt är boende i Järfälla kommun kommer ha förtur. Antalet platser är begränsade.

God närvaro - belönas!

Du som deltagit i testerna samt är frånvarande vid max ett träningstillfälle kommer att delta i utlottning av massage. 

Tidsramar för projektet

Uppstartsmöte:  Måndag 5/2 2024 kl. 09.00 på Jakobsbergs folkhögskola. 

Hälsotesterna utförs på Jakobsbergs folkhögskola vecka 8-10. Det är viktigt att du kan komma den tid du blir kallad till.  

Träningsperioden sträcker sig från vecka 13-21 och du kommer under denna period att delta i två pass varje vecka, på måndagar kl. 09.00-10.00 och torsdagar kl. 15.00-16.00. Mer information kommer i anslutning till träningsperioden.

Eftertester utförs på Jakobsbergs folkhögskola vecka 22-23. Det är viktigt att du kan komma den tid du blir kallad till. 

Anmälan och kontakt

För att anmäla dig till projektet fyller du i formuläret som du hittar här: Anmälan stängd

För mer information är ni välkomna att höra av er på e-post till camilla.italiener@jakobsbergsfolkhogskola.se eller telefon 072-858 00 91. 

Informationsträff under hälsoprojektet 2020.

Informationsträff under hälsoprojektet 2020.

Möt en i personalen

Josefine Nyström

Leg. Naprapat, lärare PT-kursen

Läs mer om

Senaste inläggen

Jag älskar deadlines

Madelene Edlund gick skrivkursen för skönlitterära projekt på Jakobsbergs folkhögskola hösten 2021. Nu har hennes roman, Vi kom från Johannes, blivit publicerad. Här berättar hon om boken och sin tid på JF.Läs mer

Jag fick självförtroende som författare

Beatrice Karinsdotter gick skrivkursen för berättande facklitteratur på Jakobsbergs folkhögskola våren 2020. Nu har hennes bok, Vilsna själars paradis – En sann historia. Mina år i tantrasektens innersta krets, kommit ut på Norstedts. Här berättar hon om boken och sin tid på JF.Läs mer

Personlig utveckling & kompetenshöjning.

Marika Smith gick skrivkursen för berättande facklitteratur på Jakobsbergs folkhögskola 2018–2019. Nu har hennes bok, Buffésex – Det nya sättet att ligga som ändrar allt, kommit ut på Ordfront. Här berättar hon om boken och sin tid på JF.Läs mer

Senaste nytt

Folkhögskollärare och kursansvarig i skönlitterärt skrivande

Vi söker dig som vill ansvara för och undervisa på några av Sveriges mest välrenommerade skrivutbildningar. Här får du chans att utbilda morgondagens författare! Läs mer

Folkhögskollärare i journalistik och skönlitterärt skrivande - vikariat 75 procent

Vi söker dig som vill undervisa på våra journalist- och skrivkurser. Din bakgrund kan se lite olika ut, men vi tror att du är en duktig pedagog och kan det här med berättande.Läs mer

 • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss