• Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss

Hälsoprojekt 65+

Hälsoprojektet 65+ är ett kom-igång-projekt för att inspirera dig över 65 år till motion och ett aktivare liv. Med stöd av Hälsoutvecklare från Jakobsbergs folkhögskola erbjuds träning där du utvecklar styrka, kondition, rörlighet och balans.

De som har god närvaro kommer även belönas med en massage i vår skolklinik (se nedan).  Projektet är ett samarbete mellan Jakobsbergs folkhögskola och Friskis & Svettis.

Hälsotester genomförs på Jakobsbergs folkhögskola.

Hälsotester genomförs på Jakobsbergs folkhögskola.

Så här går det till

Inledningsvis utförs hälsotester för att kartlägga din kondition, styrka, balans, rörlighet, funktionell förmåga samt upplevd hälsa. Testerna utförs av kursdeltagare på Jakobsbergs folkhögskolas utbildning till hälsoutvecklare. Testerna genomförs på Jakobsbergs folkhögskola, Folkhögskolevägen 1. Varje testtillfälle tar cirka 90 minuter. 

Därefter inleds en nio veckors träningsperiod med två pass i veckan. Ett utav passen kommer att genomföras i form av gruppträning på Friskis & Svettis i Jakobsberg. Den andra passet genomförs utomhus i mindre grupp. Träningen bedrivs alltid med stöd av kunniga hälsoutvecklare från Jakobsbergs folkhögskola och anpassas till din nivå, ditt hälsotillstånd och lokalens eller utomhusmiljöns förutsättningar. 

Avslutningsvis utförs samma tester som gjordes inledningsvis för att mäta din hälsostatus efter projektet. 

Deltagandet är kostnadsfritt men kräver närvaro och engagemang. Vi ser gärna att du som saknar tidigare erfarenhet av träning och motion anmäler dig! De som tidigare inte har deltagit i projektet kommer ha förtur. Antalet platser är begränsade.

God närvaro - belönas!

Du som deltar i båda testerna samt är frånvarande vid max ett träningstillfälle kommer belönas med en massage i vår skolklinik v. 22 eller 23. 

Tidsramar för projektet

Hälsotesterna utförs på Jakobsbergs folkhögskola vecka 8-10. Det är viktigt att du kan komma den tid du blir kallad till.  

Träningsperioden sträcker sig från vecka 13-21 och du kommer under denna period att delta i två pass varje vecka, på måndagar kl. 09.00-10.00 och torsdagar kl. 15.00-16.00. Mer information kommer i anslutning till träningsperioden.

Eftertester utförs på Jakobsbergs folkhögskola vecka 22-23. Det är viktigt att du kan komma den tid du blir kallad till.  

Anmälan och kontakt

För att anmäla dig till projektet fyller du i formuläret som du hittar här: https://forms.gle/ntqvYkrGJSMEu8it6

För mer information är ni välkomna att höra av er på e-post till camilla.italiener@jakobsbergsfolkhogskola.se eller telefon 072-8580091. 

Informationsträff under hälsoprojektet 2020.

Informationsträff under hälsoprojektet 2020.

Möt en i personalen

Keyvan Ahsant

Matematik- och fysiklärare på Allmän kurs

Läs mer om

Senaste inläggen

Jag fick värdefulla verktyg och struktur

När Jessica Haas Forsling gick på Jakobsbergs folkhögskolas författarskola arbetade hon med grunden till det manus som skulle bli den uppmärksammade biografin "Främmande fåglar. Jascha, mormor och jag", utgiven av Norstedts förlag. Läs mer

Jag fick med mig en övertygelse om att skriva klart boken

När Helena Björk gick författarskolans kurs i att skriva sakprosa, "Skriv! – Projekt: Facklitteratur" höstterminen 2020, arbetade hon med det manus som skulle bli boken "Socialt oacceptabelt – ett reportage om svensk prostitutionspolitik" som nu givits ut av Atlas Förlag. Läs mer

Jag är stolt alumn och medlem i JF

När Patrik Tunholm gick författarskolans kurs i att skriva sakprosa, "Skriv! – Projekt: Facklitteratur" vår- och hösttermin 2020, arbetade han med det manus som skulle bli den uppmärksammade boken "Känslostorm – att möta döden i sitt arbete" som nu givits ut av JW Förlag. Läs mer

Senaste nytt

Nattens tysta jägare – föreläsning och fladdermussafari

18 september 19:00 – ca 21:00.
Gratis inträde - alla är välkomna.
Läs mer

Serviceinriktad kock sökes till Jakobsbergs folkhögskola

Vi söker en serviceinriktad kock. Du är flexibel, social och vill under ledning av kökschef och skolledning vara med och utveckla vår restaurang och konferensverksamhet. Vi tror att du har en kockutbildning eller likvärdig kompetens, men i övrigt kan du vara oerfaren och ser anställningen som en möjlighet att få utvecklas. Läs mer

 • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss