• Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss

Hälsoprojekt 65+

Hälsoprojektet 65+ är ett kom-igång-projekt för att inspirera dig över 65 år till motion och ett aktivare liv. Vi ser gärna att du som saknar tidigare erfarenhet av träning och motion anmäler dig!

Med stöd av kunniga hälsoutvecklare från Jakobsbergs folkhögskola erbjuds träning där du utvecklar styrka, kondition, rörlighet och balans. Projektet är ett samarbete mellan Jakobsbergs folkhögskola, Järfälla kommun och Friskis & Svettis.

Hälsotester genomförs på Jakobsbergs folkhögskola. I år är alla besök Covid-19-anpassade.

Hälsotester genomförs på Jakobsbergs folkhögskola. I år är alla besök Covid-19-anpassade.

Så här går det till

Inledningsvis utförs hälsotester för att kartlägga din kondition, styrka, balans, rörlighet, funktionell förmåga samt upplevd hälsa. Testerna utförs av kursdeltagare på Jakobsbergs folkhögskolas utbildning till hälsoutvecklare. Testerna genomförs på Jakobsbergs folkhögskola, Folkhögskolevägen 1. Varje testtillfälle tar cirka 90 minuter. För din trygghet är besöket Covid-19-anpassat.

Därefter inleds en nio veckors träningsperiod med motion två gånger i veckan. Passen kommer att Covid-19-anpassas utifrån de riktlinjer som gäller vid tidpunkten för projektets start.

Ett utav passen kommer att genomföras i mindre grupp på Friskis&Svettis i Jakobsberg. Det andra passet genomförs utomhus, även det i mindre grupp. Träningen bedrivs alltid med stöd av kunniga hälsoutvecklare från Jakobsbergs folkhögskola. Träningen anpassas till din nivå, ditt hälsotillstånd och träningslokalens eller utomhusmiljöns förutsättningar. 

Avslutningsvis utförs samma tester som gjordes inledningsvis för att mäta din hälsostatus efter projektet. 

I första hand söker vi dig som vill och är i behov av att komma igång och stärka din fysiska och psykiska hälsa. En förutsättning för deltagande är att du förflyttar dig självständigt med/utan gånghjälpmedel. Deltagandet är kostnadsfritt men kräver närvaro och engagemang. Antalet platser är begränsade. 

Tidsramar för projektet

Hälsotesterna utförs på Jakobsbergs folkhögskola vecka 8-10. Det är viktigt att du kan komma den tid du blir kallad till.  

Träningsperioden sträcker sig från vecka 13-21 och du kommer under denna period att delta i två pass varje vecka, på måndagar kl. 09.00-10.00 och onsdagar kl. 15.00-16.00. Deltagandet kommer att Covid-19-anpassas utifrån de riktlinjer som gäller vid tidpunkten för projektets start. Mer information kommer i anslutning till träningsperioden.

Eftertester utförs på Jakobsbergs folkhögskola vecka 21-23. Det är viktigt att du kan komma den tid du blir kallad till.  

Anmälan och kontakt

För anmälan till projektet eller för mer information är ni välkomna att höra av er på e-post till johan.wahlberg@jakobsbergsfolkhogskola.se eller på telefon 08-120 28 187.

Mer information om projektet kommer i samband med anmälan.

Informationsträff under hälsoprojektet 2020. Observera att vi i år anpassar verksamheten efter rådande covid-19-riktlinjer.

Informationsträff under hälsoprojektet 2020. Observera att vi i år anpassar verksamheten efter rådande covid-19-riktlinjer.

Möt en i personalen
Johan Wahlberg, lärare Hälsoutvecklare och Personlig tränare

Johan Wahlberg

Bitr. rektor

Läs mer om

Senaste inläggen

Anna Larsson debuterar med roman

Anna Larsson gick författarkursen "Skriv! – Projekt: Skönlitteratur" på Jakobsbergs folkhögskola hösten 2015. Nu har hon skrivit på kontrakt för sin debutbok, romanen "Medan världen ser på" (Bazar bokförlag) som hon själv beskriver som "en kärleksroman med garanterat lyckligt slut, fylld av ångest och passion på vägen dit". Utgivningsdatum är satt till 7 juli 2021.Läs mer

Mitch Fredrikssons debutroman nominerad

Mitch Fredriksson gick författarskolans grundkurs 2009–2010 och projektkurs våren 2018 då han skrev på det manus som skulle bli hans debutroman ”Fail”. Nu är romanen utgiven av Rabén&Sjögren och dessutom nominerad till priset "Slangbellan" för bästa ungdomsbok 2020.Läs mer

Grattis till boksläpp, Sara Heyman!

Sara Heyman gick författarkursen på distans i att skriva fackbok, "Skriv!–Projekt: Facklitteratur" våren 2020. Under sin tid på författarskolan arbetade hon med det manus som skulle bli biografin "Den motvilliga feministen" om Bertha Wellin, en av de första kvinnliga riksdagsledamöterna någonsin som tillträdde 1921. Boken hade releasedatum 8 mars och har redan fått mycket uppmärksamhet i media.Läs mer

Senaste nytt

Lördag 23 oktober: Göran Palm-seminariet

Årets Göran Palmseminarium äger rum lördagen den 23 oktober kl. 12-16 på Jakobsbergs folkhögskola. Spännande seminarium, föreläsningar och utdelning Göran Palmstipendiet.Läs mer

Måndag 4 oktober 18:30: Klimatforskare och glaciolog till JF.

Per Holmlund är klimatforskare och professor i glaciologi (läran om glaciärer samt forskning om is och isfenomen). Måndag 4 oktober kl. 18:30 föreläser han på Jakobsbergs folkhögskola. Fri entre´.

Varmt välkommen!Läs mer

 • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss