• Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss

Hälsoprojekt 65+

Hälsoprojektet 65+ är ett kom-igång-projekt för att inspirera dig över 65 år till motion och ett aktivare liv. Med stöd av blivande Hälsoutvecklare från Jakobsbergs folkhögskola erbjuds träning där du arbetar på att utveckla styrka, kondition, rörlighet och balans. Projektet är ett samarbete mellan Jakobsbergs folkhögskola, Järfälla kommun och Friskis & Svettis.

Hälsotester genomförs på Jakobsbergs folkhögskola.

Hälsotester genomförs på Jakobsbergs folkhögskola.

Så här går det till

Inledningsvis utförs hälsotester för att kartlägga din kondition, styrka, balans, rörlighet, funktionell förmåga samt upplevd hälsa. Testerna utförs av kursdeltagare på Jakobsbergs folkhögskolas utbildning till hälsoutvecklare. Testerna genomförs på Jakobsbergs folkhögskola, Folkhögskolevägen 1. Varje testtillfälle tar cirka 90 minuter. 

Därefter inleds en nio veckors träningsperiod med två pass i veckan. Ett av passen kommer att genomföras i form av gruppträning på Friskis & Svettis i Jakobsberg. Det andra passet genomförs utomhus i mindre grupp. Träningen bedrivs alltid med stöd av kunniga hälsoutvecklare från Jakobsbergs folkhögskola och anpassas till din nivå, ditt hälsotillstånd och lokalens eller utomhusmiljöns förutsättningar. 

I anslutning till några av träningspassen kommer en hälsopedagog från Järfälla kommun att hålla i sociala aktiviteter. Vi fikar tillsammans och har exempelvis frågesport eller samtal kring ett visst ämne. 

Avslutningsvis utförs samma tester som gjordes inledningsvis för att mäta din hälsostatus efter projektet. 

Deltagandet är kostnadsfritt men kräver närvaro och engagemang. Vi ser gärna att du som saknar tidigare erfarenhet av träning och motion anmäler dig! De som tidigare inte har deltagit i projektet samt är boende i Järfälla kommun kommer ha förtur. Antalet platser är begränsade.

God närvaro - belönas!

Du som deltagit i testerna samt är frånvarande vid max ett träningstillfälle kommer att delta i utlottning av massage. 

Tidsramar för projektet

Uppstartsmöte:  Måndag 5/2 2024 kl. 09.00 på Jakobsbergs folkhögskola. 

Hälsotesterna utförs på Jakobsbergs folkhögskola vecka 8-10. Det är viktigt att du kan komma den tid du blir kallad till.  

Träningsperioden sträcker sig från vecka 13-21 och du kommer under denna period att delta i två pass varje vecka, på måndagar kl. 09.00-10.00 och torsdagar kl. 15.00-16.00. Mer information kommer i anslutning till träningsperioden.

Eftertester utförs på Jakobsbergs folkhögskola vecka 22-23. Det är viktigt att du kan komma den tid du blir kallad till. 

Anmälan och kontakt

För att anmäla dig till projektet fyller du i formuläret som du hittar här: Anmälan stängd

För mer information är ni välkomna att höra av er på e-post till camilla.italiener@jakobsbergsfolkhogskola.se eller telefon 072-858 00 91. 

Informationsträff under hälsoprojektet 2020.

Informationsträff under hälsoprojektet 2020.

Möt en i personalen

Linnea Svensson

Radio- och skrivlärare

Läs mer om

Senaste inläggen

Bra vara tvungen leverera text.

Ingela Hofsten, sedan många år verksam frilansjournalist, gick våren 2021 författarskolans skrivkurs med inriktning mot facklitteratur och sakprosa. Då arbetade hon med det manus som nu blivit boken "Swing it, Kai! Kai Gullmar – en av sin tids största schlagermakare". Biografin, som är Ingelas första bok, utgavs i år av Romanus & Selling. Läs mer

De bästa var när vi lyfte varandra i textsamtalen.

Saga Stigsdotter gick författarskolans grundkurs läsåret 2017–2018. Sedan dess har hon publicerat noveller i olika tidskrifter och antologier samt en erotisk novellsamling. Nu har hon även debuterat som romanförfattare. Läs mer

Jag fick värdefulla verktyg och struktur

När Jessica Haas Forsling gick på Jakobsbergs folkhögskolas författarskola arbetade hon med grunden till det manus som skulle bli den uppmärksammade biografin "Främmande fåglar. Jascha, mormor och jag", utgiven av Norstedts förlag. Läs mer

Senaste nytt

29 april: Demokrati och den skrivande kvinnan från Sverige till Saudiarabien

Välkommen till ett samtal den 29 april kl 18.00 om den skrivande kvinnan och demokratin med författaren och journalisten Hana Al-Khamri . Den skrivande kvinnan har genom historien, oavsett hemvist, mött liknande utmaningar. Från Saudiarabien till Sverige har skrivande kvinnor ansetts oanständiga, tvingats att skriva under pseudonym och berövats rätten att uttrycka sig.Läs mer

19 mars: Elinor Odeberg föreläser om inflationsbekämpning

Hur dyrt får det bli egentligen? Inflationen i Sverige är den högsta på över tre decennier. Som enda svar har Riksbanken höjt räntorna i historiskt hög takt. Tanken är att om vi får mindre pengar att spendera, så ska det hålla tillbaka prisökningarna. Men måste vi bli fattigare för att bekämpa inflationen?
Läs mer

 • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss