• Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss

Hälsoprojekt 65+

Hälsoprojektet 65+ är ett kom-igång-projekt för att inspirera dig över 65 år till motion och ett aktivare liv. Med stöd av Hälsoutvecklare från Jakobsbergs folkhögskola erbjuds träning där du utvecklar styrka, kondition, rörlighet och balans.

De som har god närvaro kommer även belönas med en massage i vår skolklinik (se nedan).  Projektet är ett samarbete mellan Jakobsbergs folkhögskola och Friskis & Svettis.

Hälsotester genomförs på Jakobsbergs folkhögskola.

Hälsotester genomförs på Jakobsbergs folkhögskola.

Så här går det till

Inledningsvis utförs hälsotester för att kartlägga din kondition, styrka, balans, rörlighet, funktionell förmåga samt upplevd hälsa. Testerna utförs av kursdeltagare på Jakobsbergs folkhögskolas utbildning till hälsoutvecklare. Testerna genomförs på Jakobsbergs folkhögskola, Folkhögskolevägen 1. Varje testtillfälle tar cirka 90 minuter. 

Därefter inleds en nio veckors träningsperiod med två pass i veckan. Ett utav passen kommer att genomföras i form av gruppträning på Friskis & Svettis i Jakobsberg. Den andra passet genomförs utomhus i mindre grupp. Träningen bedrivs alltid med stöd av kunniga hälsoutvecklare från Jakobsbergs folkhögskola och anpassas till din nivå, ditt hälsotillstånd och lokalens eller utomhusmiljöns förutsättningar. 

Avslutningsvis utförs samma tester som gjordes inledningsvis för att mäta din hälsostatus efter projektet. 

Deltagandet är kostnadsfritt men kräver närvaro och engagemang. Vi ser gärna att du som saknar tidigare erfarenhet av träning och motion anmäler dig! De som tidigare inte har deltagit i projektet kommer ha förtur. Antalet platser är begränsade.

God närvaro - belönas!

Du som deltar i båda testerna samt är frånvarande vid max ett träningstillfälle kommer belönas med en massage i vår skolklinik v. 22 eller 23. 

Tidsramar för projektet

Hälsotesterna utförs på Jakobsbergs folkhögskola vecka 8-10. Det är viktigt att du kan komma den tid du blir kallad till.  

Träningsperioden sträcker sig från vecka 13-21 och du kommer under denna period att delta i två pass varje vecka, på måndagar kl. 09.00-10.00 och torsdagar kl. 15.00-16.00. Mer information kommer i anslutning till träningsperioden.

Eftertester utförs på Jakobsbergs folkhögskola vecka 22-23. Det är viktigt att du kan komma den tid du blir kallad till.  

Anmälan och kontakt

För att anmäla dig till projektet fyller du i formuläret som du hittar här: https://forms.gle/ntqvYkrGJSMEu8it6

För mer information är ni välkomna att höra av er på e-post till camilla.italiener@jakobsbergsfolkhogskola.se eller telefon 072-8580091. 

Informationsträff under hälsoprojektet 2020.

Informationsträff under hälsoprojektet 2020.

Möt en i personalen

Anna Jernström

Lärare på Florist

Läs mer om

Senaste inläggen

Jag är stolt alumn och medlem i JF

När Patrik Tunholm gick författarskolans kurs i att skriva sakprosa, "Skriv! – Projekt: Facklitteratur" vår- och hösttermin 2020, arbetade han med det manus som skulle bli den uppmärksammade boken "Känslostorm – att möta döden i sitt arbete" som nu givits ut av JW Förlag. Läs mer

Folkhögskolan är en otroligt unik plats

När Saga Cavallin gick författarskolans grundkurs, Skriv! – poesi, prosa, dramatik läsåret 2018–2019, började hon skriva på det manus som skulle bli den uppmärksammade romandebuten "Glasrutan" som nu givits ut av bokförlaget It-Lit. Läs mer

Vår pitch lockade stort intresse

När Gabriel Cardona Cervantes gick författarskolans skrivarkurs för sakprosa, Skriv! – Projekt: Facklitteratur hösten 2020, arbetade han med det manus som skulle bli boken "25 skott" som nu har givits ut av Ordfront. Läs mer

Senaste nytt

Föreläsning 18 april: Kriget mot kroppen

Viktmobbning, normer, bantning och hälsa för alla storlekar. Kom och lyssna när Erik Hemmingsson pratar om sina senaste böcker ”Slutbantat” och ”Kriget mot kroppen”. Läs mer

Föreläsning 7 Februari: Claes Britton om Pontus Hultén

Kom och lyssna när Claes Britton pratar om sin Augustprisnominerade bok "Pontus Hultén - den moderna konstens anförare". Läs mer

 • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss