Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss

Hälsoprojekt 65+

Hälsoprojektet 65+ är ett kom-igång-projekt för att inspirera dig över 65 år till motion och ett aktivare liv. Vi ser gärna att du som saknar tidigare erfarenhet av träning och motion anmäler dig!

Med stöd av kunniga hälsoutvecklare från Jakobsbergs folkhögskola erbjuds träning där du utvecklar styrka, kondition, rörlighet och balans. Projektet är ett samarbete mellan Jakobsbergs folkhögskola, Järfälla kommun och Friskis & Svettis.

Hälsotester genomförs på Jakobsbergs folkhögskola. I år är alla besök Covid-19-anpassade.

Hälsotester genomförs på Jakobsbergs folkhögskola. I år är alla besök Covid-19-anpassade.

Så här går det till

Inledningsvis utförs hälsotester för att kartlägga din kondition, styrka, balans, rörlighet, funktionell förmåga samt upplevd hälsa. Testerna utförs av kursdeltagare på Jakobsbergs folkhögskolas utbildning till hälsoutvecklare. Testerna genomförs på Jakobsbergs folkhögskola, Folkhögskolevägen 1. Varje testtillfälle tar cirka 90 minuter. För din trygghet är besöket Covid-19-anpassat.

Därefter inleds en nio veckors träningsperiod med motion två gånger i veckan. Passen kommer att Covid-19-anpassas utifrån de riktlinjer som gäller vid tidpunkten för projektets start. Detta innebär att de exempelvis kan komma att genomföras i mindre grupp, individuellt eller utomhus, dock alltid med stöd av kunniga hälsoutvecklare från Jakobsbergs folkhögskola. Träningen anpassas till din nivå, ditt hälsotillstånd och träningslokalens eller utomhusmiljöns förutsättningar. 

Avslutningsvis utförs samma tester som gjordes inledningsvis för att mäta din hälsostatus efter projektet. 

I första hand söker vi dig som vill och är i behov av att komma igång och stärka din fysiska och psykiska hälsa. En förutsättning för deltagande är att du förflyttar dig självständigt med/utan gånghjälpmedel. Deltagandet är kostnadsfritt men kräver närvaro och engagemang. Antalet platser är begränsade. 

Tidsramar för projektet

Hälsotesterna utförs på Jakobsbergs folkhögskola vecka 8-10. Det är viktigt att du kan komma den tid du blir kallad till.  

Träningsperioden sträcker sig från vecka 13-21 och du kommer under denna period att delta i två pass varje vecka, på måndagar kl. 09.00-10.00 och onsdagar kl. 15.00-16.00. Deltagandet kommer att Covid-19-anpassas utifrån de riktlinjer som gäller vid tidpunkten för projektets start. Mer information kommer i anslutning till träningsperioden.

Eftertester utförs på Jakobsbergs folkhögskola vecka 21-23. Det är viktigt att du kan komma den tid du blir kallad till.  

Anmälan och kontakt

För anmälan till projektet eller för mer information är ni välkomna att höra av er på e-post till johan.wahlberg@jakobsbergsfolkhogskola.se eller på telefon 08-120 28 187.

Mer information om projektet kommer i samband med anmälan.

Informationsträff under hälsoprojektet 2020. Observera att vi i år anpassar verksamheten efter rådande covid-19-riktlinjer.

Informationsträff under hälsoprojektet 2020. Observera att vi i år anpassar verksamheten efter rådande covid-19-riktlinjer.

Möt en i personalen

Sandra Lindström

Svenska- och engelsklärare på Allmän kurs

Läs mer om

Senaste inläggen

Releasen höll på att blåsas av

David Sander går grundkursen, "Skriv! – Poesi, Prosa, Dramatik" hösten 2020 och våren 2021. Samtidigt har han fått klar sin debutbok "Det oåterkalleliga" som nu givits ut av Ekström Garay (2020). Releasen hölls i Stockholm.Läs mer

Jag nästan ljög mig in på utbildningen.

Donia Saleh gick projektkursen på distans, "Skriv!–Projekt: Skönlitteratur" hösten 2016. Under sin tid på skolan arbetade hon med det manus som skulle bli romanen "Ya Leila" som nu givits ut av Albert Bonniers förlag (2020). Releasen hölls på Folkteatern i Göteborg.Läs mer

Amanda Jonsson debuterar med bilderbok

Amanda Jonsson gick två terminer på kursen "Skriv!–Projekt: Skönlitteratur" (VT–HT 2017) på Jakobsbergs folkhögskolas författarskola. Nu har hon tilldelats Bengt Christell-priset och debuterar samtidigt med bilderboken "Sally surar" på Bokförlaget Opal.Läs mer

Senaste nytt

Konstkursen har digital utställning

Hejsan!Läs mer

Medlemsbrev nr 34, september 2020

Bäste medlem i Föreningen Jakobsbergs folkhögskola!


Läs mer

 • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss