• Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss

Hälsoprojekt 65+

Hälsoprojektet 65+ är ett kom-igång-projekt för att inspirera dig över 65 år till motion och ett aktivare liv. Vi ser gärna att du som saknar tidigare erfarenhet av träning och motion anmäler dig!

Med stöd av kunniga hälsoutvecklare från Jakobsbergs folkhögskola erbjuds träning där du utvecklar styrka, kondition, rörlighet och balans. Projektet är ett samarbete mellan Jakobsbergs folkhögskola, Järfälla kommun och Friskis & Svettis.

Hälsotester genomförs på Jakobsbergs folkhögskola.

Hälsotester genomförs på Jakobsbergs folkhögskola.

Så här går det till

Inledningsvis utförs hälsotester för att kartlägga din kondition, styrka, balans, rörlighet, funktionell förmåga samt upplevd hälsa. Testerna utförs av kursdeltagare på Jakobsbergs folkhögskolas utbildning till hälsoutvecklare. Testerna genomförs på Jakobsbergs folkhögskola, Folkhögskolevägen 1. Varje testtillfälle tar cirka 90 minuter.

Därefter inleds en nio veckors träningsperiod med motion två pass per vecka. Ett utav passen kommer att genomföras i form av gruppträning på Friskis&Svettis i Jakobsberg. Det andra passet genomförs utomhus i mindre grupp. Träningen bedrivs alltid med stöd av kunniga hälsoutvecklare från Jakobsbergs folkhögskola och anpassas till din nivå, ditt hälsotillstånd och träningslokalens eller utomhusmiljöns förutsättningar. 

Avslutningsvis utförs samma tester som gjordes inledningsvis för att mäta din hälsostatus efter projektet. 

I första hand söker vi dig som vill och är i behov av att komma igång och stärka din fysiska och psykiska hälsa. En förutsättning för deltagande är att du förflyttar dig självständigt med/utan gånghjälpmedel. Deltagandet är kostnadsfritt men kräver närvaro och engagemang. Antalet platser är begränsade. Deltagare som inte deltagit i tidigare hälsoprojekt 65+ har förtur.

Tidsramar för projektet

Hälsotesterna utförs på Jakobsbergs folkhögskola vecka 8-10. Det är viktigt att du kan komma den tid du blir kallad till.  

Träningsperioden sträcker sig från vecka 13-21 och du kommer under denna period att delta i två pass varje vecka, på måndagar kl. 09.00-10.00 och torsdagar kl. 15.00-16.00. Mer information kommer i anslutning till träningsperioden.

Eftertester utförs på Jakobsbergs folkhögskola vecka 21-23. Det är viktigt att du kan komma den tid du blir kallad till.  

Anmälan och kontakt

För att anmäla dig till projektet fyller du i formuläret som du hittar här: Ansökan är stängd.

Har du frågor går det bra att mejla till till camilla.italiener@jakobsbergsfolkhogskola.se eller ringa 070 - 248 65 63.

Mer information om projektet kommer i samband med anmälan.

Informationsträff under hälsoprojektet 2020.

Informationsträff under hälsoprojektet 2020.

Möt en i personalen
Hans Sandström

Hans Sandström

Köksansvarig/Kock

Läs mer om

Senaste inläggen

Folkhögskolan är en otroligt unik plats

När Saga Cavallin gick författarskolans grundkurs, Skriv! – poesi, prosa, dramatik läsåret 2018–2019, började hon skriva på det manus som skulle bli den uppmärksammade romandebuten "Glasrutan" som nu givits ut av bokförlaget It-Lit. Läs mer

Vår pitch lockade stort intresse

När Gabriel Cardona Cervantes gick författarskolans skrivarkurs för sakprosa, Skriv! – Projekt: Facklitteratur hösten 2020, arbetade han med det manus som skulle bli boken "25 skott" som nu har givits ut av Ordfront. Läs mer

Att ta det på allvar och ha roligt

När Johanna Wester gick författarskolans projektkurs för fackböcker, Skriv! – Projekt: Facklitteratur, (HT/VT 2018) arbetade hon med det manus som skulle bli den uppmärksammade boken "Catfight – nidbilder av kvinnor i grupp" som nu givits ut av Romanus och Selling (2021). Läs mer

Senaste nytt

Lärare i kemi och matematik

Vi letar efter en erfaren lärare som ska undervisa i kemi 1 och 2 på vårt naturvetenskapliga basår samt matematik grund och matematik 1 på allmän kurs. Beroende på din profil kan det även bli aktuellt att undervisa naturkunskap 1a1, ämnesövergripande tema eller andra på folkhögskolan förekommande ämnen.Läs mer

Ingemar Sallnäs

Ingemar Sallnäs, tidigare rektor för Jakobsbergs folkhögskola har avlidit i en ålder av 88 år. Närmast anhörig är hustrun Pirkko, fem barn och fjorton barnbarn.Läs mer

 • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss