Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss

Medlemsbrev mars 2018

Bäste medlem i Föreningen Jakobsbergs Folkhögskola!

Medlemsavgift för2018

Med detta medlemsbrev medföljer inbetalningskort för medlemsavgiften för 2018.
På grund av att vi bytte bank vid årsskiftet skickades inget utbetalningskort ut i december som vi brukar. Det kommer nu istället.

Enskild medlem: 100 kr. Organisation: 200 kr. OBS! nytt bankgirokonto 643-9368.
Det går också bra att swisha avgiften till 123 320 1746. Ange vad överföringen avser, t.ex. ”medlemsavgift” (gäller både vid betalning till bankgiro eller om du väljer swish).

Vi hoppas att du kan betala medlemsavgiften innan årsmötet 16 april. För oss är det viktigt att du vill fortsätta att vara med oss och driva Jakobsbergs Folkhögskola och utveckla skolan till ett kultur- och bildningscentrum!

Som medlem har du möjlighet att äta lunch på skolan för 70 kr, fritt delta på kvällsföreläsningar, på JF-dagen fredagen den 18 maj, Göran Palm-seminariet den 21 april samt hyra lokaler till nedsatt pris för möten, studiecirklar och konferenser.

Vi vill öka antalet föreningsmedlemmar. Ta därför gärna med intresserade vänner till våra öppna arrangemang för att visa fördelarna med ett medlemskap hos oss.

Årsmötet måndag 16 april kl. 17.30.

Välkommen till årsmötet

Måndagen den 16 april kl. 17.30 äger årsmötet rum som ska behandla verksamheten 2017, förrätta val och annat som hör årsmötet till. Den som önskar handlingarna innan mötet kan få dem per post eller hämta dem på folkhögskolans hemsida. Se närmare upplysningar på bifogade kallelse och föredragningslista.

Direkt efter årsmötet kl. 18.30 följer en föreläsning av Sven Olov Karlsson, författare och tidigare elev på skolan som berättar om sin Augustnominerade och mycket uppmärksammade bok ”Brandvakten”. Den skildrar skogsbranden i Västmanland 2014 och som var den mest omfattande under de senaste hundra åren med historiska och klimatmässiga
perspektiv.

Kalendarium

Föreläsningar, arrangemang och möten i vår:


Måndag 12 mars kl. 18.30

Journalisten och författaren Per Wirtén åker tåg genom Europa på spaning efter vart Europa är på väg. Han berättar om sin bok ”Är vi framme snart? – drömmen om Europas förenta stater”.

Måndag 26 mars kl. 18.30

”Almare-Stäket – en djupdykning i Sveriges förflutna”. Historieprofessorn Dick

Harrison och Irene Seth, ägare av Almare-Stäkets gård om en de viktigaste platserna i Sveriges historia. Här skedde bl.a. upptakten till Stockholms blodbad 1517.

Måndag 16 april kl. 18.30

Sven Olov Karlsson om sin bok ”Brandvakten” direkt efter årsmötet. Se ovan.

Lördagen den 21 april  kl. 12.00 – 16.00

Det andra Göran Palmseminariet med temat ”Poeten Göran Palm”. Då sker utdelningen av det första Göran Palmstipendiet till poeten Bengt Berg. Övriga föreläsare är Magnus William-Olsson om Palms tidiga poesi, Aase Berg ”Att läsa Vintersagan”, Staffan Söderblom om Bengt Berg och relationen till Göran Palm. Och så naturligtvis stipendiaten själv – Bengt Berg.

JF-dagen blir fredagen den 18 maj kl. 14-18. Program kommer inom kort på hemsidan.

Inga sommarkurser detta år

Det blir inga sommarkurser detta år. Vi ser över tidpunkten och kursutbudet för att förhoppningsvis komma igen nästa år.

Hemsidan

Gå in på hemsidan http://www.jakobsbergsfolkhogskola.se/ Där får du information om det mesta, om föreläsningar och möten. Har du synpunkter eller saknar något hör av dig till Bengt Jönsson,  bengt.jonsson@jakobsbergsfolkhogskola.se

Många hälsningar
Göran Hillman, ordförande Ola Larsson, rektor

Har du e-post? I så fall vill vi gärna ha den för att  förenkla våra utskick och kunna komma med påminnelser om olika arrangemang. Meddela den i så fall till info@jakobsbergsfolkhogskola.se

Kontakta oss

Möt en i personalen
Camilla Italiener, lärare Hälsoutvecklare, allmän kurs

Camilla Italiener

Lärare på Hälsoutvecklare, allmän kurs, kurator

Läs mer om

Senaste nytt

Medlemsbrev december 2018

Bäste medlem i Föreningen Jakobsbergs Folkhögskola!Läs mer

Kvällsföreläsning - Hur mobilisera för ett mer demokratiskt samhälle?

Höga salen 19 november 18:30Läs mer

 • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • RSS
 • Kontakta oss