Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss

Medlemsbrev december 2018

Publicerad 2018-12-11

Bäste medlem i Föreningen Jakobsbergs Folkhögskola!

Medlemsavgift för 2019

Vi hoppas att du/föreningen vill vara kvar som medlem och fortsätta utveckla skolan till ett kultur-, demokrati- och bildningscentrum.

Medlemsavgiften för 2019 är för enskild medlem: 100 kr och för organisation: 200 kr. Beloppet betalas in på konto 643-9368 . 
Det går också bra att Swisha till 123 320 1746 (var vänlig ange ditt namn samt ”2019” som text i betalningen).

Som medlem har du möjlighet att äta lunch på skolan, delta på kvällsföreläsningar, på JF-dagen den 17 maj, Göran Palmseminariet den 27 april, 
vara med vid andra arrangemang samt hyra våra lokaler till nedsatt pris för möten, studiecirklar och konferenser.

Jakobsbergs folkhögskola 100 år!

1919 startade Jakobsbergs folkhögskola sin verksamhet. Nu ska vi fira de hundra år som varit och se fram mot de kommande hundra!

2019 kommer att präglas av detta jubileum. En stor fest arrangeras onsdagen den 16 oktober. Då blir det också boksläpp av en omfattande skrift om 
skolans historia och framtid.

I vår kommer det att arrangeras två seminarier kring folkbildningens och folkhögskolans framtid och utmaningar: 
Vad ska vi ha Jakobsbergs Folkhögskola till i framtiden?

Onsdagarna 20 mars och 3 april kl. 15.30 hålls seminarierna som alla ni förenings- och organisationsmedlemmar är inbjudna till. 
Även andra organisationer som skolan anser sig stå nära och vill inspireras av är inbjudna.

Årsmötet måndagen den 8 april

Härmed kallas ni också till årsmötet, som förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar, kommer att behandla nya stadgar för föreningen Jakobsbergs Folkhögskola. 
Kallelse med föredragningslista kommer att utsändas i mars månad.

Göran palmseminariet lördag 27 april kl. 12-16

Årets Göran Palmseminarium äger rum lördagen den 27 april. Temat är ”Berättandet” med deltagande av bl.a. Susanna Alakoski, idéhistorikern Per Sundgren, Föreningen Liv i Sverige. Dessutom utdelandet av Göran Palmstipendiet. 
Det kompletta programmet sänds ut i mars och finns på folkhögskolans hemsida i början av året.

JF- dagen blir det den 17 maj. Mer information kommer senare.

Vårens föreläsningar

Vårens föreläsningar är i skrivande stund inte helt klara. Programmet läggs ut på folkhögskolans hemsida direkt efter nyår.

Före och efter nyår

Skolan har haft en bra höst. Kärnverksamheten, de långa närkurserna, har fått bra utvärderingar tack vare fantastiska kursdeltagare och personal.

På Britas café och kvällsföreläsningarna har demokratin varit i fokus under hösten.

Till jul går det första årets ”barnskötare” ut från ”Allmän kurs – svenska som andraspråk med inriktning arbete med barn”. 
Två dagar i veckan har de under höstterminen varit på arbetsplatslärande. 

Till våren startar distanskurserna ”Skriv – skönlitterärt projekt” och ”Skriv – facklitterärt projekt”. Seniorkurserna ”Klassisk bildning” och
 ”Seniorkurs - konstkurs i teckning och måleri” startar också i vår.

Hemsidan

Gå gärna in på vår hemsida http://www.jakobsbergsfolkhogskola.se/ Där får du information om det mesta, om föreläsningar och möten. 
Där kan du också klicka vidare på våra sociala medier.  
Har du synpunkter eller saknar något hör av dig till Bengt Jönsson, bengt.jonsson@jakobsbergsfolkhogskola.se

Vi vill också passa på att önska er En God Jul och Ett Gott Nytt År!

Göran Hillman, ordförande                Ola Larsson, rektor

Har du e-post? I så fall vill vi gärna ha den för att kunna förbilliga våra utskick och kanske komma med påminnelser om olika arrangemang. 
Meddela den i så fall till info@jakobsbergsfolkhogskola.se

Besök gärna vår hemsida: www.jakobsbergsfolkhogskola.se

Kontakta oss:

Ola Larsson, rektor: tel. 08-120 28 182, e-post ola.larsson@jakobsbergsfolkhogskola.se

Göran Hillman, ordförande: tel. 08-580 347 21, 070-491 71 70, 
e-post hillman.goran@gmail.com Skogsvägen 22, 177 40 Järfälla

Kjell Johansson, vice ordförande: tel. 070-593 21 36, 
e-post kvalitetspartner@telia.com

Möt en i personalen

Håkon Breistrand

Fysioterapeut, lärare i träningslära på PT-kursen

Läs mer om

Senaste inläggen

Anna Larsson debuterar med roman

Anna Larsson gick författarkursen "Skriv! – Projekt: Skönlitteratur" på Jakobsbergs folkhögskola hösten 2015. Nu har hon skrivit på kontrakt för sin debutbok, romanen "Medan världen ser på" (Bazar bokförlag) som hon själv beskriver som "en kärleksroman med garanterat lyckligt slut, fylld av ångest och passion på vägen dit". Utgivningsdatum är satt till 7 juli 2021.Läs mer

Mitch Fredrikssons debutroman nominerad

Mitch Fredriksson gick författarskolans grundkurs 2009–2010 och projektkurs våren 2018 då han skrev på det manus som skulle bli hans debutroman ”Fail”. Nu är romanen utgiven av Rabén&Sjögren och dessutom nominerad till priset "Slangbellan" för bästa ungdomsbok 2020.Läs mer

Grattis till boksläpp, Sara Heyman!

Sara Heyman gick författarkursen på distans i att skriva fackbok, "Skriv!–Projekt: Facklitteratur" våren 2020. Under sin tid på författarskolan arbetade hon med det manus som skulle bli biografin "Den motvilliga feministen" om Bertha Wellin, en av de första kvinnliga riksdagsledamöterna någonsin som tillträdde 1921. Boken hade releasedatum 8 mars och har redan fått mycket uppmärksamhet i media.Läs mer

Senaste nytt

Påskkasse

Efter succéerna med "julkassen" och "fredagskassen" erbjuder nu Jakobsbergs folkhögskolas café och restaurang en påskkasse, fylld med läckerheter som JF:s inlagda påsksill, lättgravad regnbåge och mjölkchokladspanacotta med blodapelsinsallad. Se hela menyn här nedan och få reda på hur du beställer din påskkasse.Läs mer

Skrivlärare på Jakobsbergs folkhögskola

Vi söker dig som vill ansvara för och undervisa på en av Sveriges mest välrenommerade skrivarutbildningar. Här får du chans att utbilda morgondagens författare. Vill du dessutom tillbringa dagarna på en naturskön kulle i en herrgårdsbyggnad från 1600-talet bara en kort pendeltågsresa från Stockholm city, då tror vi att du ska skicka in en ansökan till oss på Jakobsbergs folkhögskola.
Läs mer

 • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss