• Till bloggen
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Kontakta oss

Lärare i hälsa och samordnare på folkhögskola

Publicerad 2022-07-21

Vi letar efter en erfaren lärare som ska undervisa i hälsa med betoning på kost- och näringslära och gruppträning på en av Sverige mest välrenommerade yrkesutbildningar inom hälsa, kost och träning. Vi kvalitetssäkras av flera branschorganisationer och erbjuder bland annat en av Almega Friskvårdsföretagen ackrediterad PT-utbildning. Beroende på din profil kan det även bli aktuellt att undervisa i hälsa och behörighetsgivande ämnen på allmän kurs där du i så fall också ska samordna arbetslagsarbetet.

Vi söker dig som har ämnesdjup inom kost- och näringslära samt gruppträning

Vi söker dig som har ämnesdjup inom kost- och näringslära samt gruppträning

Om arbetsplatsen

På skolan finns utrymme för utveckling hos både deltagare och personal. Vi har en god struktur och engagerade medarbetare som arbetar för att uppfylla folkbildningens mål och mening.

Skolan ligger en kort promenad från Jakobsbergs centrum. Vi håller till i en gammal herrgård med egen lunchrestaurang. De hundraåriga ekarna ramar in vår fina samlingssal där vi ofta träffas för gemensamma föreläsningar. Förutom våra yrkesutbildningar i hälsa och våra allmänna kurser har skolan utbildningar i journalistik, skrivande, konst, ledarskap med mera. 

Om tjänsten och din erfarenhet

För lärarrollen krävs ämneskunskap och relevant utbildning från högskola/universitet för att kunna undervisa i hälsa på vår eftergymnasiala yrkesutbildning till Hälsoutvecklare. Din profil kan se lite olika ut, men grundläggande är att du har bred erfarenhet och kompetens inom ämnet hälsa med ämnesdjup inom kost- och näringslära och gruppträning. Du behöver ha god branschkännedom och vara förankrad i arbetsmarknaden genom dokumenterad yrkeserfarenhet som hälsopedagog eller liknande. För att undervisa på allmän kurs är det meriterande om du har ämnesbehörighet i exempelvis svenska, samhällskunskap eller svenska som andraspråk.

Vi ser gärna att du har folkhögskollärarutbildning eller annan vuxenpedagogisk utbildning eller motsvarande. Ledarskapsutbildning är meriterande.

Som samordnare kommer du ansvara för arbetslaget som inbegriper de allmänna kurserna inklusive naturvetenskapligt basår, svenska som andraspråk och studiemotiverande folkhögskolekurs. För att trivas och fungera väl i samordnarrollen behöver du ha god administrativ förmåga, kunna driva processer och vara bekväm i ledarrollen. Du kommer att arbeta med schema, tjänstefördelning, ledning av möten, pedagogisk utveckling, kursutveckling, budget för arbetslagen samt ansvara för rekrytering av nya deltagare. Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av villkoren för folkhögskolans allmänna kurs. Viktigast är att du har intresse av och kunskap om folkbildning och folkhögskolans uppdrag och arbetssätt. Som samordnare ingår du i skolans pedagogiska utvecklingsgrupp.

Skolans deltagare motsvarar den mångfald av bakgrunder och erfarenheter som finns i samhället. Vi strävar efter att skolans personal ska spegla detta. På Jakobsbergs folkhögskola har vi särskilt fokus på demokrati, hållbarhet, hälsa och kultur. Därför är det värdefullt om du har erfarenheter eller intresse av detta samt är positiv till att utvecklas ytterligare inom dessa områden.

Som lärare och samordnare ställs krav på hög digital kompetens. Du kommer bla att arbeta i vår lärplattform, med våra molnlagringstjänster och i vårt skoladministrativa system med exempelvis schemaläggning och deltagarfrågor. 

Anställningen

Anställningen är i grunden en lärartjänst, med särskilt samordnaruppdrag. Omfattning 50 - 100% av en heltid beroende på din profil.

Tillträde i september 2022 eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan och urval

Maila din ansökan med tillhörande CV till tjanster@jakobsbergsfolkhogskola.se. Märk din ansökan med “lärare i hälsa”. Urval och intervjuer sker löpande, men räkna tidigast med svar i början på augusti.

Kontakt

Bitr. rektor, Johan Wahlberg, för frågor om undervisningen i hälsa
08 - 120 28 187
johan.wahlberg@jakobsbergsfolkhogskola.se

Rektor, Felicia Hedström, för frågor om samordnaruppdraget
felicia.hedstrom@jakobsbergsfolkhogskola.se

Facklig kontaktperson

Lisa Boda
lisa.boda@jakobsbergsfolkhogskola.se

Möt en i personalen

Johan Wahlberg

Bitr. rektor

Läs mer om

Senaste inläggen

Bra vara tvungen leverera text.

Ingela Hofsten, sedan många år verksam frilansjournalist, gick våren 2021 författarskolans skrivkurs med inriktning mot facklitteratur och sakprosa. Då arbetade hon med det manus som nu blivit boken "Swing it, Kai! Kai Gullmar – en av sin tids största schlagermakare". Biografin, som är Ingelas första bok, utgavs i år av Romanus & Selling. Läs mer

De bästa var när vi lyfte varandra i textsamtalen.

Saga Stigsdotter gick författarskolans grundkurs läsåret 2017–2018. Sedan dess har hon publicerat noveller i olika tidskrifter och antologier samt en erotisk novellsamling. Nu har hon även debuterat som romanförfattare. Läs mer

Jag fick värdefulla verktyg och struktur

När Jessica Haas Forsling gick på Jakobsbergs folkhögskolas författarskola arbetade hon med grunden till det manus som skulle bli den uppmärksammade biografin "Främmande fåglar. Jascha, mormor och jag", utgiven av Norstedts förlag. Läs mer

Senaste nytt

14 maj: Magnus Gertten föreläser om sin Cornelis-film

Välkommen till ett gratis kvällsevent på Jakobsbergs folkhögskola. Alla är välkomna!
Läs mer

29 april: Demokrati och den skrivande kvinnan från Sverige till Saudiarabien

Välkommen till ett samtal den 29 april kl 18.00 om den skrivande kvinnan och demokratin med författaren och journalisten Hana Al-Khamri . Den skrivande kvinnan har genom historien, oavsett hemvist, mött liknande utmaningar. Från Saudiarabien till Sverige har skrivande kvinnor ansetts oanständiga, tvingats att skriva under pseudonym och berövats rätten att uttrycka sig.Läs mer

  • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
  • Till bloggen
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Kontakta oss