• Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss

Folkhögskollärare i engelska och samhällskunskap

Publicerad 2023-06-09

Vi söker dig som har ett stort intresse för att få människor att växa. Din huvudsakliga uppgift blir att undervisa på allmän kurs i engelska på grundskole- och gymnasienivå, men undervisning i andra ämnen och på andra kurser kan bli aktuellt beroende på din profil.

Om arbetsplatsen

På skolan finns utrymme för utveckling hos både deltagare och personal. Vi har en god struktur och engagerade medarbetare som arbetar för att uppfylla folkbildningens mål och mening.

Skolan ligger en kort promenad från Jakobsbergs centrum. Vi håller till i en gammal herrgård med egen lunchrestaurang. De hundraåriga ekarna ramar in vår fina samlingssal där vi ofta träffas för gemensamma föreläsningar. 

Förutom våra allmänna kurser har skolan utbildningar i hälsa, journalistik, skrivande, konst, ledarskap med mera. 

Om tjänsten och din erfarenhet

Din bakgrund kan se lite olika ut, men du behöver relevant kompetens för att kunna undervisa i engelska. Utbildning och erfarenhet inom fler ämnesområden är meriterande liksom utbildning i svenska för andraspråk. Vi ser gärna att du är utbildad folkhögskollärare eller har annan vuxenpedagogisk utbildning och/eller har erfarenhet av arbete på folkhögskola eller gymnasiet. Beroende på din bakgrund kan du komma att undervisa i tema (svenska, historia, samhällskunskap) eller på någon av skolans andra kurser. 

Vi tar vårt bildningsuppdrag på allvar. Det betyder att dialogen och samtalet står i centrum för kunskapssökandet. Vi ser vikten av bärande relationer och som lärare är det därför viktigt att du har en känsla för att möta människor där de befinner sig. Vi förväntar oss att du känner ett engagemang för hela skolan och du behöver därför vara en nyfiken person som sätter ett värde i att vara med och utveckla vår verksamhet. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. 

Skolans deltagare motsvarar den mångfald av bakgrunder och erfarenheter som finns i samhället. Vi strävar efter att skolans personal ska spegla detta. Som medarbetare på skolan ställs krav på hög digital kompetens. Du kommer bla att arbeta i vår lärplattform, med våra molnlagringstjänster och i vårt skoladministrativa system med exempelvis behörigheter och studiedokumentation.

Anställningen

Omfattning 50 - 100% av en heltid beroende på din profil och ämneskunskaper.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde 1 augusti 2023 eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan och urval

Maila din ansökan med tillhörande CV till tjanster@jakobsbergsfolkhogskola.se. Märk din ansökan med “lärare i engelska”.

Urval och intervjuer sker löpande, ansök senast 30 juni 2023.

Kontakt

Rektor, Felicia Hedström, 08 - 120 28 186
Felica.hedstrom@jakobsbergsfolkhogskola.se

Facklig kontaktperson

Anna Carnhede
anna.carnhede@jakobsbergsfolkhogskola.se

Möt en i personalen
Eva Pettersson

Eva Pettersson

Skolsekreterare/administratör

Läs mer om

Senaste inläggen

Jag älskar deadlines

Madelene Edlund gick skrivkursen för skönlitterära projekt på Jakobsbergs folkhögskola hösten 2021. Nu har hennes roman, Vi kom från Johannes, blivit publicerad. Här berättar hon om boken och sin tid på JF.Läs mer

Jag fick självförtroende som författare

Beatrice Karinsdotter gick skrivkursen för berättande facklitteratur på Jakobsbergs folkhögskola våren 2020. Nu har hennes bok, Vilsna själars paradis – En sann historia. Mina år i tantrasektens innersta krets, kommit ut på Norstedts. Här berättar hon om boken och sin tid på JF.Läs mer

Personlig utveckling & kompetenshöjning.

Marika Smith gick skrivkursen för berättande facklitteratur på Jakobsbergs folkhögskola 2018–2019. Nu har hennes bok, Buffésex – Det nya sättet att ligga som ändrar allt, kommit ut på Ordfront. Här berättar hon om boken och sin tid på JF.Läs mer

Senaste nytt

Folkhögskollärare och kursansvarig i skönlitterärt skrivande

Vi söker dig som vill ansvara för och undervisa på några av Sveriges mest välrenommerade skrivutbildningar. Här får du chans att utbilda morgondagens författare! Läs mer

Folkhögskollärare i journalistik och skönlitterärt skrivande - vikariat 75 procent

Vi söker dig som vill undervisa på våra journalist- och skrivkurser. Din bakgrund kan se lite olika ut, men vi tror att du är en duktig pedagog och kan det här med berättande.Läs mer

 • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss