• Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss

Serviceinriktad medarbetare till köket/konferensvärd sökes till Jakobsbergs folkhögskola

Publicerad 2022-05-02

Vi söker en eller flera serviceinriktade medarbetare till köket/konferensvärdar på heltid/halvtid. Du är flexibel, social och vill under ledning av kökschef och skolledning vara med och utveckla vår restaurang och konferensverksamhet.

Servering under vårt populära sommarcafé

Servering under vårt populära sommarcafé

Då vi är en liten arbetsplats kommer du få hugga in där det behövs. Dina huvudsysslor består av två delar. Dels att tillsammans med övrig kökspersonal förbereda och servera lunch till cirka 250 kursdeltagare och konferensgäster, samt i förekommande fall frukost, fika och andra måltider. Dels att förbereda våra konferenser och säkerställa att gästerna under sitt besök får hög service och vill återkomma till oss.

Vi lägger betydande vikt vid sociala färdigheter då en stor del av arbetet innebär möte med deltagare och konferensgäster. Som medarbetare i köket/konferensvärd är du restaurangens- och konferensverksamhetens ansikte utåt och har därför en gedigen känsla för service och förmåga att se vad som behöver göras. En förutsättning är därför att du älskar att möta och ta hand om våra deltagare och gäster. Vi förväntar oss stort engagemang och nyfikenhet för arbetets olika uppgifter, allt från att stå i disken till att välkomna konferensgäster.

Vi erbjuder härliga arbetskamrater, semestertjänst och ett förmånligt kollektivavtal. Som anställd på Jakobsbergs folkhögskola får du friskvårdsbidrag,  individuell lönesättning och möjlighet att arbeta i en samhällsförbättrande organisation.

Arbetsuppgifter 

 • Att under ledning av kökschef och tillsammans med övrig kökspersonal förbereda och servera mat till skolans deltagare och övriga gäster. 
 • Att vid konferens och andra evenemang förbereda och servera frukost, fika, lunch eller middag enligt beställning från kund.
 • Att fördela arbetet mellan kallskänk, disk, matsal och vår konferensverksamhet. Arbete i disken förekommer dagligen.
 • Att vara restaurangens- och konferensverksamhetens ansikte utåt och således ge våra gäster en härlig upplevelse. 
 • Att ta emot och hjälpa våra lunch- och konferensgäster tillrätta samt att arbeta för en trivsam måltidsmiljö. 
 • Att tillsammans med övriga servicefunktioner förbereda våra konferenser samt skapa en trivsam konferensmiljö och därför erbjuda hög service till våra gäster.

Kvalifikationer:

 • Erfarenhet av arbete i kök/köksbiträde, som konferensvärd eller av arbete som servitör/servitris.
 • Serviceinriktad, initiativtagande och stimuleras av kontakter med kollegor, kursdeltagare och externa gäster.
 • Kan arbeta flexibelt utifrån verksamhetens behov, och kan därför hoppa in där det behövs. Arbetstiden är i huvudsak förlagt till dagtid på vardagar, men vid behov kan arbete på kvällar och helger förekomma.
 • Klarar av att arbeta under högt tempo.
 • Har god samarbets- och kommunikationsförmåga.
 • Arbetet innebär en del tunga lyft och tidvis högt tempo varför en god fysik är en förutsättning.
 • Goda kunskaper i det svenska språket.
 • Vi arbetar i en digital miljö. IT-kunskaper är därför en förutsättning, exempelvis kring mejl, kalendarium och beställningar.

Tillträde:

Tillträdesdatum 22 augusti 2022 eller enligt överenskommelse. 

Ansökan rubricerad ”medarbetare till köket/konferensvärd” sänder du till tjanster@jakobsbergsfolkhogskola.se. Ange i din ansökan önskemål om anställningsgrad. Vi ser gärna sökande på halvtid.

Vi gör vårt urval fortlöpande men skicka ansökan senast 15 juni 2022. 

För mer information kontakta bitr. rektor Johan Wahlberg 08-120 28 187 (johan.wahlberg@jakobsbergsfolkhogskola.se). Facklig representant är eva.pettersson@jakobsbergsfolkhogskola.se. Betyg mm. visas vid förfrågan.

Om skolan:

Jakobsbergs folkhögskola är en av Sveriges 154 folkhögskolor. Jakobsbergs folkhögskola ligger i en herrgård i Jakobsberg, 20 minuter med pendeltåg från centrala Stockholm. I snart hundra år har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Skolans religiöst och partipolitiskt obundna ställning ger utrymme för samhällsengagemang samt reflekterande och radikal debatt. 

Jakobsbergs folkhögskola är en mötesplats där restaurangen är central för vår verksamhet: våra deltagare, konferenser, sommarcafé, kvällsevenemang med mera. Vi ser köket som en pedagogisk resurs och våra medarbetare är intresserade av samhällsfrågor, deltagare, pedagogik och folkbildning.  Köket speglar flera av skolans hörnstenar: hälsa, hållbar utveckling och solidaritet. Därför arbetar vi med kökets klimatpåverkan och driver ett aktivt miljöarbete i vår restaurang. Bland våra ställningstaganden märks bland annat att vi serverar en hög andel vegetarisk/vegansk mat. 

Föreningen Jakobsbergs folkhögskola, som den ideella föreningen/huvudmannen heter, har cirka 30 anställda.

 

 

 

 

Möt en i personalen

Ingrid Thalberg

Kök

Läs mer om

Senaste inläggen

Folkhögskolan är en otroligt unik plats

När Saga Cavallin gick författarskolans grundkurs, Skriv! – poesi, prosa, dramatik läsåret 2018–2019, började hon skriva på det manus som skulle bli den uppmärksammade romandebuten "Glasrutan" som nu givits ut av bokförlaget It-Lit. Läs mer

Vår pitch lockade stort intresse

När Gabriel Cardona Cervantes gick författarskolans skrivarkurs för sakprosa, Skriv! – Projekt: Facklitteratur hösten 2020, arbetade han med det manus som skulle bli boken "25 skott" som nu har givits ut av Ordfront. Läs mer

Att ta det på allvar och ha roligt

När Johanna Wester gick författarskolans projektkurs för fackböcker, Skriv! – Projekt: Facklitteratur, (HT/VT 2018) arbetade hon med det manus som skulle bli den uppmärksammade boken "Catfight – nidbilder av kvinnor i grupp" som nu givits ut av Romanus och Selling (2021). Läs mer

Senaste nytt

Lärare i hälsa och samordnare

Vi letar efter en erfaren lärare som ska undervisa i hälsa med betoning på kost- och näringslära och gruppträning på en av Sverige mest välrenommerade yrkesutbildningar inom hälsa, kost och träning. Vi kvalitetssäkras av flera branschorganisationer och erbjuder bland annat en av Almega Friskvårdsföretagen ackrediterad PT-utbildning. Beroende på din profil kan det även bli aktuellt att undervisa i hälsa och behörighetsgivande ämnen på allmän kurs där du i så fall också ska samordna arbetslagsarbetet.
Läs mer

Servicekoordinator/vaktmästare

Vi söker en serviceinriktad, handlingskraftig och händig koordinator/vaktmästare. Dina arbetsuppgifter är varierande med ett huvudfokus på konferensstöd och att vara behjälplig för anställda, deltagare och besökare kring allehanda frågor och ärenden, bl.a. att ta emot konferensdeltagare och andra gäster, hantera felanmälningar och beställningar, samordna och boka in hantverkare och att åtgärda enklare fel och brister i våra fastigheter. Då tjänsten som servicekoordinator/vaktmästare är av vikt för att verksamheten ska fungera optimalt är det många frågor som passerar dig, varav du löser somliga själv och slussar vidare andra.
Läs mer

 • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss