• Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss

Kallelse till årsmöte och medlemsbrev nr 36 mars 2021

Publicerad 2021-05-10

Årsmötet har varit planerat, som vanligt, sista måndagen i april. I och med coronaläget har styrelsen beslutat att flytta årsmötet till 24 maj kl. 17:30. Om vädret tillåter kan vi ha mötet utomhus och behöver inte arrangera det digitalt. Förhoppningsvis har en hel del då också hunnit få sina vaccinsprutor så munskydden kanske kan undvikas. Skulle Folkhälsomyndigheten avråda från fysiska möten ska vi försöka genomföra mötet på ett säkert sätt.

Rektorsskifte – Ola går och Felicia kommer

I slutet av december meddelade Ola Larsson att han önskade lämna sin tjänst på Jakobsbergs folkhögskola. Efter nio år som mycket framgångsrik rektor och totalt 25 år inom folkbildning och folkhögskola byter Ola nu yrkesbana och övergår till den progressiva tankesmedjan och opinionsbildaren Arenagruppen. 

Styrelsen har arbetat snabbt och beslöt i slutet av januari att tillsätta Felicia Hedström som ny rektor. Felicia har arbetat på skolan sedan 2013 som kursansvarig för journalistutbildningen, som samordnare av profilkurserna 
och ingår i skolans ledningsgrupp.

Skiftet sker den 1 april, men Ola kvarstår på deltid fram till 30 juni. Under hela våren pågår överlämningen som garanterar en välstrukturerad och lugn övergång och planering av nästa läsår.

Samtidigt tillträder Johan Wahlberg som biträdande rektor. Johan är kurs-ansvarig för Hälsoutvecklarkursen och är servicesamordnare för lokaler, kök och uthyrning samt ingår i skolans ledningsgrupp.

Ola kommer att avtackas på årsmötet, se nedan.

Årsmötet flyttas till 24 maj

Årsmötet har varit planerat, som vanligt, sista måndagen i april. I och med coronaläget har styrelsen beslutat att flytta årsmötet en månad. Om vädret tillåter

kan vi ha mötet utomhus och behöver inte arrangera det digitalt.  Förhoppningsvis har en hel del då också hunnit få sina vaccinsprutor så munskydden kanske kan undvikas. Skulle Folkhälsomyndigheten avråda från fysiska möten ska vi försöka genomföra mötet på ett säkert sätt.

Så skriv in måndagen den 24 maj kl. 17.30 utomhus, i anslutning till Herrgården.
Vi bjuder också på en bit mat från vårt formidabla kök och ha någon form av musik. Och så avtackar vi Ola för hans rektorsår på Jakobsbergs folkhögskola.

Detta är den formella kallelsen till årsmötet. Handlingar, föredragningslista mm. hittar du här: Föreningsdokument

Föreläsningarna under våren

Föreläsningarna under våren har varit inställda p.g.a. coronan och att Lena Andersson lämnade återbud för sjukdom. Den planerade föreläsningen vid

årsmötet 26 april är också inställt i och med att årsmötet flyttas till den 24 maj.

I stället äger professor Per Holmlunds föreläsning om klimatet rum i anslutning till höstens föreningsmöte måndagen den 4 oktober kl. 18.30

Coronaläget

Då smittspridningen fortsatt befinner sig  på en hög nivå i Stockholmsområdet så har skolan bedrivit stor del av undervisningen på distans. Fram till vecka nio studerade majoriteten av alla klasser hemifrån. Undantag har gjorts för de som behövt extra stöd i svenska och de kurser som haft praktiska moment. Mellan vecka 10 och 13 så var de flesta klasser på plats en dag i veckan och planen är att erbjuda alla klasser minst två veckodagar på skolan under april.

Öppna aktiviteter för allmänheten

Under coronafria år brukar Jakobsbergs folkhögskola ha en JF-dag då vi bjuder in medlemmar och andra intresserade att ta del av verksamheten. Då vi har svårt att bedöma smittläget i maj kommer vi i år prova ett nytt koncept:

 • Den 12 maj klockan 14.00 - 15.30  finns chans att vara med när skrivkursen läser högt från årets produktion. Länk till den digitala sändningen kommer på Jakobsbergs folkhögskolas Facebook.
 • Den 2 juni klockan 14.00 - 15.30 kommer journalistkursen att hålla i ett klimat- och miljöcafé.  Länk till sändningen kommer på Jakobsbergs folkhögskolas Facebook.
 • Den 27 maj så ställer konstkursen ut sina alster. Mellan klockan 10.00 och 15.00 är det utställning på plats i konstateljén på skolan. Ett fåtal personer släpps in åt gången för att undvika trängsel och smitta.

 

Medlemsavgift för 2021

Vi hoppas att du/föreningen vill fortsätta som medlem och utveckla skolan och föreningen.

Medlemsavgiften för 2020 är för enskild medlem 100 kr. För organisation
200 kr. Beloppet betalas in på konto 643-9368.

Det går också bra att Swisha till 123 295 60 27. Ange ditt namn samt ”2021” som text i betalningen.

Som medlem har du möjlighet att äta lunch på skolan, delta på kvällsföreläsningar, på JF-dagen, Göran Palm-seminariet och vara med vid andra arrangemang samt hyra våra lokaler till nedsatt pris för möten, studiecirklar och konferenser.

 

Möt en i personalen

Fredrik Carlsson

Lärare på Allmän kurs och Konstkursen

Läs mer om

Senaste inläggen

Det kändes som att köa till en nattklubb

Romandebut! Matilda Gunnarsson Rathsman gick författarskolans grundkurs "Skriv! – Poesi, Prosa, Dramatik" läsåret 2018/2019. Under sin tid på skolan arbetade hon med det manus som skulle bli romanen "Tidsfördriv" som nu givits ut av Vox by Opal.Läs mer

Anna Larsson debuterar med roman

Anna Larsson gick författarkursen "Skriv! – Projekt: Skönlitteratur" på Jakobsbergs folkhögskola hösten 2015. Nu har hon skrivit på kontrakt för sin debutbok, romanen "Medan världen ser på" (Bazar bokförlag) som hon själv beskriver som "en kärleksroman med garanterat lyckligt slut, fylld av ångest och passion på vägen dit". Utgivningsdatum är satt till 7 juli 2021.Läs mer

Mitch Fredrikssons debutroman nominerad

Mitch Fredriksson gick författarskolans grundkurs 2009–2010 och projektkurs våren 2018 då han skrev på det manus som skulle bli hans debutroman ”Fail”. Nu är romanen utgiven av Rabén&Sjögren och dessutom nominerad till priset "Slangbellan" för bästa ungdomsbok 2020.Läs mer

Senaste nytt

Extrajobb som lärare?

Intresserad av pedagogik, folkhögskola och vuxenutbildning? Läs mer

Måndag 11/10: Ester Pollack till JF

Kapitalmakten i det 21:a århundradet
Svängdörrarnas förlovade land – Lobbyismens betydelse för klassamhällets eliterLäs mer

 • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss