• Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss

Serviceinriktad kock sökes till Jakobsbergs folkhögskola

Publicerad 2022-06-02

Vi söker en serviceinriktad kock på heltid. Du är flexibel, social och vill vara med och utveckla vår restaurang och konferensverksamhet. Vi tror att du har en kockutbildning eller likvärdig kompetens, men i övrigt kan du vara oerfaren och ser anställningen som en möjlighet att få utvecklas.

Jakobsbergs folkhögskola söker en serviceinriktad kock på heltid.

Jakobsbergs folkhögskola söker en serviceinriktad kock på heltid.

Vi lägger betydande vikt vid sociala och kommunikativa färdigheter då en stor del av arbetet innebär möte med deltagare, personal och konferensgäster. Du har en gedigen känsla för service och förmåga att se vad som behöver göras. En förutsättning är därför att du älskar att möta och ta hand om våra deltagare och gäster. I arbetet ingår även att berätta om kökets verksamhet utåt, exempelvis på våra digitala plattformar, https://www.instagram.com/jf_cafeet/ och https://www.facebook.com/JFrestaurang. Önskvärt är därför att du har ett intresse för och kunskap om kommunikation på sociala medier.

Vi tror att du har en kockutbildning eller likvärdig kompetens, men i övrigt är relativt oerfaren och ser anställningen som en möjlighet att få utvecklas.

Din huvudsyssla är att tillsammans med övrig kökspersonal servera lunch till cirka 250 kursdeltagare och konferensgäster. Även förberedelse, tillagning och servering av frukost, fika, middagar och andra måltider förekommer. En viktig arbetsuppgift är att förbereda våra konferenser och säkerställa att gästerna under sitt besök får hög service och vill återkomma till oss. Vi förväntar oss ett stort engagemang och nyfikenhet för arbetets olika uppgifter. 

Vi erbjuder härliga arbetskamrater, semestertjänst och ett förmånligt kollektivavtal. Som anställd på Jakobsbergs folkhögskola får du friskvårdsbidrag, individuell lönesättning och möjlighet att arbeta i en samhällsförbättrande organisation. Huvuddelen av din arbetstid kommer att förläggas till dagtid på vardagar.

Arbetsuppgifter:

 • Att under ledning av kökschef och tillsammans med övrig kökspersonal förbereda, tillaga och servera mat till skolans deltagare och övriga gäster. 

 • Att vid konferens och andra evenemang planera, förbereda, tillaga och servera frukost, fika, lunch eller middag enligt beställning från kund.

 • Att tillsammans med övrig kökspersonal fördela arbetet mellan varmkök, kallskänk, disk och matsal. 

 • Att ta emot och hjälpa våra lunch- och konferensgäster tillrätta samt att arbeta för en trivsam måltidsmiljö. Arbete i matsalen förekommer dagligen.

 • Att tillsammans med övriga servicefunktioner förbereda våra konferenser samt skapa en trivsam konferensmiljö och därför erbjuda hög service till våra gäster.

 • Att vara restaurangens ansikte utåt och därför berätta om kökets verksamhet på våra digitala kanaler.

Kvalifikationer:

 • Kockutbildning eller liknande utbildning/erfarenhet.

 • Har goda färdigheter inom vegetarisk/vegansk matlagning.

 • Goda kunskaper och erfarenheter av olika typer av specialkost.

 • Serviceinriktad, initiativtagande och stimuleras av kontakter med kollegor, kursdeltagare och externa gäster.

 • Kan arbeta flexibelt utifrån verksamhetens behov, och kan därför hoppa in där det behövs. Arbetstiden är i huvudsak förlagt till dagtid på vardagar, men vid behov kan arbete på kvällar och helger förekomma.

 • Klarar av att arbeta under högt tempo.

 • Har god samarbets- och kommunikationsförmåga.

 • Arbetet innebär en del tunga lyft och tidvis hög tempo varför en god fysik är en förutsättning.

 • Goda färdigheter i det svenska språket.

 • Vi arbetar i en digital miljö. Goda IT-kunskaper är därför en förutsättning för anställning.

Tillträde och ansökan:

Tjänsten är ett vikariat från 22 augusti 2022 till 16 juni 2023.  Ansökan rubricerad ”Kock” sänder du till tjanster@jakobsbergsfolkhogskola.se. Vi gör vårt urval fortlöpande men skicka ansökan senast 30 juni 2022. 

För mer information kontakta Bitr. rektor Johan Wahlberg 08-120 28 187 (johan.wahlberg@jakobsbergsfolkhogskola.se). Facklig representant är eva.pettersson@jakobsbergsfolkhogskola.se. Betyg mm. visas vid förfrågan.

Om skolan:

Jakobsbergs folkhögskola är en av Sveriges 154 folkhögskolor. Jakobsbergs folkhögskola ligger i en herrgård i Jakobsberg, 20 minuter med pendeltåg från centrala Stockholm. I snart hundra år har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Skolans religiöst och partipolitiskt obundna ställning ger utrymme för samhällsengagemang samt reflekterande och radikal debatt. 

Jakobsbergs folkhögskola är en mötesplats där restaurangen är central för vår verksamhet: våra deltagare, konferenser, sommarcafé, kvällsevenemang med mera. Vi ser köket som en pedagogisk resurs och våra medarbetare är intresserade av samhällsfrågor, deltagare, pedagogik och folkbildning.  Köket speglar flera av skolans hörnstenar: hälsa, hållbar utveckling och solidaritet. Därför arbetar vi med kökets klimatpåverkan och driver ett aktivt miljöarbete i vår restaurang. Bland våra ställningstaganden märks bland annat att vi serverar en hög andel vegetarisk/vegansk mat. 

Föreningen Jakobsbergs folkhögskola, som den ideella föreningen/huvudmannen heter, har cirka 30 anställda.

Möt en i personalen

Anna Jernström

Lärare på Florist

Läs mer om

Senaste inläggen

Folkhögskolan är en otroligt unik plats

När Saga Cavallin gick författarskolans grundkurs, Skriv! – poesi, prosa, dramatik läsåret 2018–2019, började hon skriva på det manus som skulle bli den uppmärksammade romandebuten "Glasrutan" som nu givits ut av bokförlaget It-Lit. Läs mer

Vår pitch lockade stort intresse

När Gabriel Cardona Cervantes gick författarskolans skrivarkurs för sakprosa, Skriv! – Projekt: Facklitteratur hösten 2020, arbetade han med det manus som skulle bli boken "25 skott" som nu har givits ut av Ordfront. Läs mer

Att ta det på allvar och ha roligt

När Johanna Wester gick författarskolans projektkurs för fackböcker, Skriv! – Projekt: Facklitteratur, (HT/VT 2018) arbetade hon med det manus som skulle bli den uppmärksammade boken "Catfight – nidbilder av kvinnor i grupp" som nu givits ut av Romanus och Selling (2021). Läs mer

Senaste nytt

Lärare i hälsa och samordnare

Vi letar efter en erfaren lärare som ska undervisa i hälsa med betoning på kost- och näringslära och gruppträning på en av Sverige mest välrenommerade yrkesutbildningar inom hälsa, kost och träning. Vi kvalitetssäkras av flera branschorganisationer och erbjuder bland annat en av Almega Friskvårdsföretagen ackrediterad PT-utbildning. Beroende på din profil kan det även bli aktuellt att undervisa i hälsa och behörighetsgivande ämnen på allmän kurs där du i så fall också ska samordna arbetslagsarbetet.
Läs mer

Servicekoordinator/vaktmästare

Vi söker en serviceinriktad, handlingskraftig och händig koordinator/vaktmästare. Dina arbetsuppgifter är varierande med ett huvudfokus på konferensstöd och att vara behjälplig för anställda, deltagare och besökare kring allehanda frågor och ärenden, bl.a. att ta emot konferensdeltagare och andra gäster, hantera felanmälningar och beställningar, samordna och boka in hantverkare och att åtgärda enklare fel och brister i våra fastigheter. Då tjänsten som servicekoordinator/vaktmästare är av vikt för att verksamheten ska fungera optimalt är det många frågor som passerar dig, varav du löser somliga själv och slussar vidare andra.
Läs mer

 • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss