• Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss

Lärare i svenska, engelska och tema

Publicerad 2021-05-24

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för att få människor att växa. Din huvudsakliga uppgift blir att undervisa på allmän kurs i svenska och engelska på grundskole- och gymnasienivå, men undervisning i andra ämnen kan bli aktuellt beroende på din profil.

Din bakgrund kan se lite olika ut, men du bör ha en lärarutbildning mot gymnasiet med inriktning svenska och engelska eller motsvarande kunskaper. Utbildning och erfarenhet inom fler ämnesområden är meriterande liksom utbildning i svenska för andraspråk. Det är även meriterande om du är utbildad folkhögskolelärare och/eller har erfarenhet av arbete på folkhögskola eller med annan vuxenutbildning. 

Arbetet som lärare på folkhögskola kräver flexibilitet, att arbeta lösningsinriktat och ha en god samarbets- och kommunikationsförmåga både i relation till kollegor och kursdeltagare. Vi ser vikten av bärande relationer och som lärare är det därför viktigt att du har en känsla för att möta människor där de befinner sig. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. På folkhögskolan står dialogen och samtalet i centrum för kunskapssökandet både i klassrummet och med kollegor och övriga kursdeltagare.

Vi erbjuder ett förmånligt kollektivavtal, friskvårdsbidrag, en underbar studiemiljö, väl anpassade undervisningslokaler, världens bästa arbetskamrater, med mera! Framför allt är vi en idéburen och meningsskapande arbetsplats.

Tjänsten är en visstidsanställning till och med juni 2022 med möjlighet till förlängning. Beroende på din profil och ämneskunskaper erbjuder vi 50 till 100 procent tjänstegrad. Tillträdesdatum är 1 augusti 2021. 

Ansökan

Ansökan rubricerad "Lärare i svenska/engelska" sänder du senast 15 juni till tjanster@jakobsbergsfolkhogskola.se. Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt. Betyg mm. visas vid förfrågan.

Mer information

För mer information kontakta rektor felicia.hedstrom@jakobsbergsfolkhogskola.se eller facklig representant johan.lunden@jakobsbergsfolkhogskola.se.

Jakobsbergs folkhögskola är en av Sveriges 154 folkhögskolor. Jakobsbergs folkhögskola ligger i en vacker herrgårdsmiljö i Jakobsberg. I över hundra år har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Skolans religiöst och partipolitiskt obundna ställning ger utrymme för samhällsengagemang samt reflekterande och radikal debatt. Föreningen Jakobsbergs folkhögskola, som den ideella föreningen/huvudmannen heter, har cirka 30 anställda.

Möt en i personalen

Anna-Maria Carnhede

Kursansvarig för Journalistik! – Radio, Webb, Reportage och handledare på Skriv! – Projekt: Facklitteratur.

Läs mer om

Senaste inläggen

Folkhögskolan är en otroligt unik plats

När Saga Cavallin gick författarskolans grundkurs, Skriv! – poesi, prosa, dramatik läsåret 2018–2019, började hon skriva på det manus som skulle bli den uppmärksammade romandebuten "Glasrutan" som nu givits ut av bokförlaget It-Lit. Läs mer

Vår pitch lockade stort intresse

När Gabriel Cardona Cervantes gick författarskolans skrivarkurs för sakprosa, Skriv! – Projekt: Facklitteratur hösten 2020, arbetade han med det manus som skulle bli boken "25 skott" som nu har givits ut av Ordfront. Läs mer

Att ta det på allvar och ha roligt

När Johanna Wester gick författarskolans projektkurs för fackböcker, Skriv! – Projekt: Facklitteratur, (HT/VT 2018) arbetade hon med det manus som skulle bli den uppmärksammade boken "Catfight – nidbilder av kvinnor i grupp" som nu givits ut av Romanus och Selling (2021). Läs mer

Senaste nytt

Lärare i kemi och matematik

Vi letar efter en erfaren lärare som ska undervisa i kemi 1 och 2 på vårt naturvetenskapliga basår samt matematik grund och matematik 1 på allmän kurs. Beroende på din profil kan det även bli aktuellt att undervisa naturkunskap 1a1, ämnesövergripande tema eller andra på folkhögskolan förekommande ämnen.Läs mer

Ingemar Sallnäs

Ingemar Sallnäs, tidigare rektor för Jakobsbergs folkhögskola har avlidit i en ålder av 88 år. Närmast anhörig är hustrun Pirkko, fem barn och fjorton barnbarn.Läs mer

 • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss