• Till bloggen
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Kontakta oss

Lärare i svenska, engelska och tema

Publicerad 2021-05-24

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för att få människor att växa. Din huvudsakliga uppgift blir att undervisa på allmän kurs i svenska och engelska på grundskole- och gymnasienivå, men undervisning i andra ämnen kan bli aktuellt beroende på din profil.

Din bakgrund kan se lite olika ut, men du bör ha en lärarutbildning mot gymnasiet med inriktning svenska och engelska eller motsvarande kunskaper. Utbildning och erfarenhet inom fler ämnesområden är meriterande liksom utbildning i svenska för andraspråk. Det är även meriterande om du är utbildad folkhögskolelärare och/eller har erfarenhet av arbete på folkhögskola eller med annan vuxenutbildning. 

Arbetet som lärare på folkhögskola kräver flexibilitet, att arbeta lösningsinriktat och ha en god samarbets- och kommunikationsförmåga både i relation till kollegor och kursdeltagare. Vi ser vikten av bärande relationer och som lärare är det därför viktigt att du har en känsla för att möta människor där de befinner sig. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. På folkhögskolan står dialogen och samtalet i centrum för kunskapssökandet både i klassrummet och med kollegor och övriga kursdeltagare.

Vi erbjuder ett förmånligt kollektivavtal, friskvårdsbidrag, en underbar studiemiljö, väl anpassade undervisningslokaler, världens bästa arbetskamrater, med mera! Framför allt är vi en idéburen och meningsskapande arbetsplats.

Tjänsten är en visstidsanställning till och med juni 2022 med möjlighet till förlängning. Beroende på din profil och ämneskunskaper erbjuder vi 50 till 100 procent tjänstegrad. Tillträdesdatum är 1 augusti 2021. 

Ansökan

Ansökan rubricerad "Lärare i svenska/engelska" sänder du senast 15 juni till tjanster@jakobsbergsfolkhogskola.se. Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt. Betyg mm. visas vid förfrågan.

Mer information

För mer information kontakta rektor felicia.hedstrom@jakobsbergsfolkhogskola.se eller facklig representant johan.lunden@jakobsbergsfolkhogskola.se.

Jakobsbergs folkhögskola är en av Sveriges 154 folkhögskolor. Jakobsbergs folkhögskola ligger i en vacker herrgårdsmiljö i Jakobsberg. I över hundra år har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Skolans religiöst och partipolitiskt obundna ställning ger utrymme för samhällsengagemang samt reflekterande och radikal debatt. Föreningen Jakobsbergs folkhögskola, som den ideella föreningen/huvudmannen heter, har cirka 30 anställda.

Möt en i personalen
Bridget Wedberg och Angeli Sjöström

Bridget Wedberg

Kursansvarig på Kooperativt ledarskap

Läs mer om

Senaste inläggen

Bra vara tvungen leverera text.

Ingela Hofsten, sedan många år verksam frilansjournalist, gick våren 2021 författarskolans skrivkurs med inriktning mot facklitteratur och sakprosa. Då arbetade hon med det manus som nu blivit boken "Swing it, Kai! Kai Gullmar – en av sin tids största schlagermakare". Biografin, som är Ingelas första bok, utgavs i år av Romanus & Selling. Läs mer

De bästa var när vi lyfte varandra i textsamtalen.

Saga Stigsdotter gick författarskolans grundkurs läsåret 2017–2018. Sedan dess har hon publicerat noveller i olika tidskrifter och antologier samt en erotisk novellsamling. Nu har hon även debuterat som romanförfattare. Läs mer

Jag fick värdefulla verktyg och struktur

När Jessica Haas Forsling gick på Jakobsbergs folkhögskolas författarskola arbetade hon med grunden till det manus som skulle bli den uppmärksammade biografin "Främmande fåglar. Jascha, mormor och jag", utgiven av Norstedts förlag. Läs mer

Senaste nytt

14 maj: Magnus Gertten föreläser om sin Cornelis-film

Välkommen till ett gratis kvällsevent på Jakobsbergs folkhögskola. Alla är välkomna!
Läs mer

29 april: Demokrati och den skrivande kvinnan från Sverige till Saudiarabien

Välkommen till ett samtal den 29 april kl 18.00 om den skrivande kvinnan och demokratin med författaren och journalisten Hana Al-Khamri . Den skrivande kvinnan har genom historien, oavsett hemvist, mött liknande utmaningar. Från Saudiarabien till Sverige har skrivande kvinnor ansetts oanständiga, tvingats att skriva under pseudonym och berövats rätten att uttrycka sig.Läs mer

  • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
  • Till bloggen
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Kontakta oss