• Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss

Folkhögskollärare i skönlitterärt skrivande/journalistik/radio

Publicerad 2023-09-27

Vi söker dig som vill undervisa på våra journalist- och skrivkurser. Din bakgrund kan se lite olika ut, men vi tror att du är en duktig skrivpedagog, kan det här med berättande och gärna har någon erfarenhet av radiomakande.

Om arbetsplatsen

På skolan finns utrymme för utveckling hos både deltagare och personal. Vi har en god struktur och engagerade medarbetare som arbetar för att uppfylla folkbildningens mål och mening.

Skolan ligger en kort promenad från Jakobsbergs centrum. Sedan 1919 har vi hållit till i en gammal herrgård med egen lunchrestaurang. De hundraåriga ekarna ramar in vår fina samlingssal där vi ofta träffas för gemensamma föreläsningar. 

Förutom våra kurser i journalistik och skrivande har skolan en stor allmän kurs och utbildningar i hälsa, konst, floristhantverk, ledarskap med mera. 

Om tjänsten och din erfarenhet

Du kommer i huvudsak att tillhöra kulturarbetslaget och undervisa på våra skriv- och journalistutbildningar. Beroende på din bakgrund kan det även bli aktuellt att undervisa på våra andra kurser. Din profil kan se lite olika ut, men vi tänker att du är vass på att lära ut kring berättande inom olika genrer.

Meriterande: 

 • Utbildad inom skönlitteratur, radio, journalistik

 • Branscherfarenhet inom ett eller flera relevanta områden

 • Någon form av pedagogisk utbildning eller erfarenhet av att undervisa

 • Utbildad folkhögskollärare

På folkhögskolan står dialogen och samtalet i centrum för kunskapssökandet, både i klassrummet, med kollegor och övriga kursdeltagare. Vi ser vikten av bärande relationer och som lärare är det därför nödvändigt att du har en känsla för att möta människor där de befinner sig. Vi förväntar oss att du känner ett engagemang för hela skolan och du behöver därför vara en nyfiken person som sätter ett värde i att vara med och utveckla vår verksamhet och samarbetet mellan våra olika kurser.

Skolans deltagare motsvarar den mångfald av bakgrunder och erfarenheter som finns i samhället. Vi strävar efter att skolans personal ska spegla detta. Som medarbetare på skolan ställs krav på hög digital kompetens. Du kommer bla att arbeta i vår lärplattform, med våra molnlagringstjänster och i vårt skoladministrativa system med exempelvis frånvarorapportering.

Anställningen 

Omfattning 100%.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst med tillträde i december 2023 eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. 

Ansökan och urval

Maila din ansökan med tillhörande CV och referenser till tjanster@jakobsbergsfolkhogskola.se. Märk din ansökan med “lärare skönlitterärt skrivande/journalistik/radio”. 

Urval och intervjuer sker löpande, ansök senast 20 oktober 2023. Betyg mm. visas vid förfrågan.

Kontakt

Rektor, Felicia Hedström, 08 - 120 28 186

felicia.hedstrom@jakobsbergsfolkhogskola.se

Möt en i personalen

Christel Bridal

Styrelseledamot

Läs mer om

Senaste inläggen

Jag älskar deadlines

Madelene Edlund gick skrivkursen för skönlitterära projekt på Jakobsbergs folkhögskola hösten 2021. Nu har hennes roman, Vi kom från Johannes, blivit publicerad. Här berättar hon om boken och sin tid på JF.Läs mer

Jag fick självförtroende som författare

Beatrice Karinsdotter gick skrivkursen för berättande facklitteratur på Jakobsbergs folkhögskola våren 2020. Nu har hennes bok, Vilsna själars paradis – En sann historia. Mina år i tantrasektens innersta krets, kommit ut på Norstedts. Här berättar hon om boken och sin tid på JF.Läs mer

Personlig utveckling & kompetenshöjning.

Marika Smith gick skrivkursen för berättande facklitteratur på Jakobsbergs folkhögskola 2018–2019. Nu har hennes bok, Buffésex – Det nya sättet att ligga som ändrar allt, kommit ut på Ordfront. Här berättar hon om boken och sin tid på JF.Läs mer

Senaste nytt

Folkhögskollärare och kursansvarig i skönlitterärt skrivande

Vi söker dig som vill ansvara för och undervisa på några av Sveriges mest välrenommerade skrivutbildningar. Här får du chans att utbilda morgondagens författare! Läs mer

Folkhögskollärare i journalistik och skönlitterärt skrivande - vikariat 75 procent

Vi söker dig som vill undervisa på våra journalist- och skrivkurser. Din bakgrund kan se lite olika ut, men vi tror att du är en duktig pedagog och kan det här med berättande.Läs mer

 • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss