• Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss

Folkhögskollärare i engelska, svenska och samhällskunskap

Publicerad 2023-09-28

Vi söker dig som har ett stort intresse för att få människor att växa. Din huvudsakliga uppgift blir att undervisa på allmän kurs i engelska på grundskole- och gymnasienivå samt i svenska och tema (samhällskunskap/historia).

Om arbetsplatsen

På skolan finns utrymme för utveckling hos både deltagare och personal. Vi har en god struktur och engagerade medarbetare som arbetar för att uppfylla folkbildningens mål och mening.

Skolan ligger en kort promenad från Jakobsbergs centrum. Sedan 1919 har vi hållit till i en gammal herrgård med egen lunchrestaurang. De hundraåriga ekarna ramar in vår fina samlingssal där vi ofta träffas för gemensamma föreläsningar. 

Förutom våra allmänna kurser har skolan utbildningar i hälsa, journalistik, skrivande, konst, ledarskap med mera. 

Om tjänsten och din erfarenhet

Din bakgrund kan se lite olika ut, men du behöver relevant kompetens för att kunna undervisa i engelska, svenska och samhällskunskap. Utbildning och erfarenhet inom fler ämnesområden är meriterande liksom utbildning i svenska för andraspråk. Vi ser gärna att du är utbildad folkhögskollärare eller har annan vuxenpedagogisk utbildning och/eller har erfarenhet av arbete på folkhögskola eller gymnasiet. Beroende på din bakgrund kan det även bli aktuellt att undervisa på någon av skolans andra kurser. 

Vi tar vårt bildningsuppdrag på allvar. Det betyder att dialogen och samtalet står i centrum för kunskapssökandet. Vi ser vikten av bärande relationer och som lärare är det därför viktigt att du har en känsla för att möta människor där de befinner sig. Vi förväntar oss att du känner ett engagemang för hela skolan och du behöver därför vara en nyfiken person som sätter ett värde i att vara med och utveckla vår verksamhet. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. 

Skolans deltagare motsvarar den mångfald av bakgrunder och erfarenheter som finns i samhället. Vi strävar efter att skolans personal ska spegla detta. Som medarbetare på skolan ställs krav på hög digital kompetens. Du kommer bla att arbeta i vår lärplattform, med våra molnlagringstjänster och i vårt skoladministrativa system med exempelvis behörigheter och studiedokumentation.

Anställningen

Omfattning 100%.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde 1 januari 2024 eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan och urval

Maila din ansökan med tillhörande CV till tjanster@jakobsbergsfolkhogskola.se. Märk din ansökan med “lärare i engelska, svenska, samhällskunskap”. Urval och intervjuer sker löpande, ansök senast 20 oktober 2023.

Kontakt

Rektor, Felicia Hedström, 08 - 120 28 186
Felica.hedstrom@jakobsbergsfolkhogskola.se

Möt en i personalen
Hans Sandström

Hans Sandström

Köksansvarig/Kock

Läs mer om

Senaste inläggen

Bra vara tvungen leverera text.

Ingela Hofsten, sedan många år verksam frilansjournalist, gick våren 2021 författarskolans skrivkurs med inriktning mot facklitteratur och sakprosa. Då arbetade hon med det manus som nu blivit boken "Swing it, Kai! Kai Gullmar – en av sin tids största schlagermakare". Biografin, som är Ingelas första bok, utgavs i år av Romanus & Selling. Läs mer

De bästa var när vi lyfte varandra i textsamtalen.

Saga Stigsdotter gick författarskolans grundkurs läsåret 2017–2018. Sedan dess har hon publicerat noveller i olika tidskrifter och antologier samt en erotisk novellsamling. Nu har hon även debuterat som romanförfattare. Läs mer

Jag fick värdefulla verktyg och struktur

När Jessica Haas Forsling gick på Jakobsbergs folkhögskolas författarskola arbetade hon med grunden till det manus som skulle bli den uppmärksammade biografin "Främmande fåglar. Jascha, mormor och jag", utgiven av Norstedts förlag. Läs mer

Senaste nytt

29 april: Demokrati och den skrivande kvinnan från Sverige till Saudiarabien

Välkommen till ett samtal den 29 april kl 18.00 om den skrivande kvinnan och demokratin med författaren och journalisten Hana Al-Khamri . Den skrivande kvinnan har genom historien, oavsett hemvist, mött liknande utmaningar. Från Saudiarabien till Sverige har skrivande kvinnor ansetts oanständiga, tvingats att skriva under pseudonym och berövats rätten att uttrycka sig.Läs mer

19 mars: Elinor Odeberg föreläser om inflationsbekämpning

Hur dyrt får det bli egentligen? Inflationen i Sverige är den högsta på över tre decennier. Som enda svar har Riksbanken höjt räntorna i historiskt hög takt. Tanken är att om vi får mindre pengar att spendera, så ska det hålla tillbaka prisökningarna. Men måste vi bli fattigare för att bekämpa inflationen?
Läs mer

 • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss