• Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss

Några röster från tidigare deltagare på kursen Skriv! – poesi, prosa dramatik

”Klassen är otroligt väl sammanhållen och fint komponerad, det är en snäll och trygg stämning. Sara Villius gör ett jättebra jobb som kursansvarig då hon använder sina egna erfarenheter som författare som undervisningsinslag vilket känns mycket relevant samt tar in och lyssnar på oss och våra förslag på förbättring i undervisningen.”

”Kursen är väldigt inspirerande och fylld av roliga uppgifter och samtal som jag kommer att ta med mig länge. Jag får testa på nya saker varje vecka och utvecklas som skribent. Känns också så lyxigt att ha Sara Villius som lärare, för hon är fantastisk!!!”

”Det här året har varit obeskrivbart bra!”

”Textsamtalen har varit kursens kärna och det har varit en stor gåva att andra har tagit sig tid att engagera sig i mina texter samt att få läsa allas fina texter = ett stort förtroende!”

”Författarbesöken var superintressanta! Kul att höra om processen hos andra författare. En ny dörr har öppnats, extra kul med dem som gått på Jakobsbergs folkhögskola.”

”Har haft mitt livs bästa år, svårt att se vad som kunnat vara bättre.”

”Ni lärare gör ett superbra jobb och skapar god stämning”

”Tack för att ni lärare varit så stöttande, uppmuntrande och lett alla textsamtal så bra!”

”Så fin och uppmuntrande atmosfär. Kommer att sakna det.”

”Kortisarna är ett fantastiskt sätt att komma igång med sitt skrivande”

”Jag har fått det jag förväntade mig plus så mycket mer! Så glad över detta år!”

”Vilken otrolig ynnest att varje vecka få respons på det jag skrivit och att få ta del av det klasskompisarna har skrivit! Jag har lärt mig massor!”

”Oavsett vad som händer kommer jag att bära med mig detta läsår i hjärta och själ. Det har varit som en förälskelse. Att få leva i denna skrivbubbla har gett mig så mycket.”

– Jag hittade litteraturen under mitt år på kursen, säger Yrsa Keysendal. Yrsa gick skrivkurserna 2014-15. Foto: Flora Wiström.

– Jag hittade litteraturen under mitt år på kursen, säger Yrsa Keysendal. Yrsa gick skrivkurserna 2014-15. Foto: Flora Wiström.

Möt en i personalen

Mia Sundsten

Lärare på Etableringskursen och Allmän kurs.

Läs mer om

Senaste inläggen

Bra vara tvungen leverera text.

Ingela Hofsten, sedan många år verksam frilansjournalist, gick våren 2021 författarskolans skrivkurs med inriktning mot facklitteratur och sakprosa. Då arbetade hon med det manus som nu blivit boken "Swing it, Kai! Kai Gullmar – en av sin tids största schlagermakare". Biografin, som är Ingelas första bok, utgavs i år av Romanus & Selling. Läs mer

De bästa var när vi lyfte varandra i textsamtalen.

Saga Stigsdotter gick författarskolans grundkurs läsåret 2017–2018. Sedan dess har hon publicerat noveller i olika tidskrifter och antologier samt en erotisk novellsamling. Nu har hon även debuterat som romanförfattare. Läs mer

Jag fick värdefulla verktyg och struktur

När Jessica Haas Forsling gick på Jakobsbergs folkhögskolas författarskola arbetade hon med grunden till det manus som skulle bli den uppmärksammade biografin "Främmande fåglar. Jascha, mormor och jag", utgiven av Norstedts förlag. Läs mer

Senaste nytt

14 maj: Magnus Gertten föreläser om sin Cornelis-film

Välkommen till ett gratis kvällsevent på Jakobsbergs folkhögskola. Alla är välkomna!
Läs mer

29 april: Demokrati och den skrivande kvinnan från Sverige till Saudiarabien

Välkommen till ett samtal den 29 april kl 18.00 om den skrivande kvinnan och demokratin med författaren och journalisten Hana Al-Khamri . Den skrivande kvinnan har genom historien, oavsett hemvist, mött liknande utmaningar. Från Saudiarabien till Sverige har skrivande kvinnor ansetts oanständiga, tvingats att skriva under pseudonym och berövats rätten att uttrycka sig.Läs mer

 • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss