• Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss

Några röster från tidigare deltagare på kursen Skriv! – poesi, prosa dramatik

”Klassen är otroligt väl sammanhållen och fint komponerad, det är en snäll och trygg stämning. Sara Villius gör ett jättebra jobb som kursansvarig då hon använder sina egna erfarenheter som författare som undervisningsinslag vilket känns mycket relevant samt tar in och lyssnar på oss och våra förslag på förbättring i undervisningen.”

”Kursen är väldigt inspirerande och fylld av roliga uppgifter och samtal som jag kommer att ta med mig länge. Jag får testa på nya saker varje vecka och utvecklas som skribent. Känns också så lyxigt att ha Sara Villius som lärare, för hon är fantastisk!!!”

”Det här året har varit obeskrivbart bra!”

”Textsamtalen har varit kursens kärna och det har varit en stor gåva att andra har tagit sig tid att engagera sig i mina texter samt att få läsa allas fina texter = ett stort förtroende!”

”Författarbesöken var superintressanta! Kul att höra om processen hos andra författare. En ny dörr har öppnats, extra kul med dem som gått på Jakobsbergs folkhögskola.”

”Har haft mitt livs bästa år, svårt att se vad som kunnat vara bättre.”

”Ni lärare gör ett superbra jobb och skapar god stämning”

”Tack för att ni lärare varit så stöttande, uppmuntrande och lett alla textsamtal så bra!”

”Så fin och uppmuntrande atmosfär. Kommer att sakna det.”

”Kortisarna är ett fantastiskt sätt att komma igång med sitt skrivande”

”Jag har fått det jag förväntade mig plus så mycket mer! Så glad över detta år!”

”Vilken otrolig ynnest att varje vecka få respons på det jag skrivit och att få ta del av det klasskompisarna har skrivit! Jag har lärt mig massor!”

”Oavsett vad som händer kommer jag att bära med mig detta läsår i hjärta och själ. Det har varit som en förälskelse. Att få leva i denna skrivbubbla har gett mig så mycket.”

– Jag hittade litteraturen under mitt år på kursen, säger Yrsa Keysendal. Yrsa gick skrivkurserna 2014-15. Foto: Flora Wiström.

– Jag hittade litteraturen under mitt år på kursen, säger Yrsa Keysendal. Yrsa gick skrivkurserna 2014-15. Foto: Flora Wiström.

Möt en i personalen
Bridget Wedberg och Angeli Sjöström

Bridget Wedberg

Kursansvarig på Kooperativt ledarskap

Läs mer om

Senaste inläggen

Jag fick värdefulla verktyg och struktur

När Jessica Haas Forsling gick på Jakobsbergs folkhögskolas författarskola arbetade hon med grunden till det manus som skulle bli den uppmärksammade biografin "Främmande fåglar. Jascha, mormor och jag", utgiven av Norstedts förlag. Läs mer

Jag fick med mig en övertygelse om att skriva klart boken

När Helena Björk gick författarskolans kurs i att skriva sakprosa, "Skriv! – Projekt: Facklitteratur" höstterminen 2020, arbetade hon med det manus som skulle bli boken "Socialt oacceptabelt – ett reportage om svensk prostitutionspolitik" som nu givits ut av Atlas Förlag. Läs mer

Jag är stolt alumn och medlem i JF

När Patrik Tunholm gick författarskolans kurs i att skriva sakprosa, "Skriv! – Projekt: Facklitteratur" vår- och hösttermin 2020, arbetade han med det manus som skulle bli den uppmärksammade boken "Känslostorm – att möta döden i sitt arbete" som nu givits ut av JW Förlag. Läs mer

Senaste nytt

Lärare i engelska och samhällskunskap

Vi söker dig som har ett stort intresse för att få människor att växa. Din huvudsakliga uppgift blir att undervisa på allmän kurs i engelska på grundskole- och gymnasienivå, men undervisning i andra ämnen och på andra kurser kan bli aktuellt beroende på din profil. Läs mer

Föreläsning 18 april: Kriget mot kroppen

Viktmobbning, normer, bantning och hälsa för alla storlekar. Kom och lyssna när Erik Hemmingsson pratar om sina senaste böcker ”Slutbantat” och ”Kriget mot kroppen”. Läs mer

 • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss