• Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss

"Jag fick självförtroende och mod att se mig som författare"

Publicerad 20 jun 2024

Allmänt Författarskola

Beatrice Karinsdotter med sin bok på releasen.

Beatrice Karinsdotter med sin bok på releasen.

Beatrice Karinsdotter gick skrivkursen för berättande facklitteratur på Jakobsbergs folkhögskola våren 2020. Nu har hennes bok, Vilsna själars paradis – En sann historia. Mina år i tantrasektens innersta krets, kommit ut på Norstedts. Här berättar hon om boken och sin tid på JF.

Stort grattis till boken! Hur känns det?

Tack, det känns omvälvande och fantastiskt. Boken har fått sånt fint och stort mottagande och det har kommit flera förfrågningar om filmrättigheter, vilket jag är så glad för.

Vill du berätta lite kort om den?

"'Vilsna själars paradis" är en självbiografisk roman som skildrar mina år i en sekt. Boken är utformad för att dra med läsaren in i mina upplevelser inom sekten, varvat med reflektioner från min barndom och de underliggande trauman och medberoendeproblematiken som bidrog till att jag stannade kvar så länge.

När du bestämde dig för att söka till kursen på Jakobsbergs folkhögskola, vad var det du tänkte att du behövde hjälp med?

Jag fick rekommendationen att söka till skrivutbildningen från Ulla-Maria Andersson efter att ha deltagit i några av hennes helgkurser. Jag behövde hjälp med att strukturera mitt skrivande, komma igång med mitt skrivprojekt och förstå hur jag skulle utveckla en idé till en färdig bok. Skolan erbjöd en perfekt blandning av respons på varandras texter, föreläsningar och handledning, vilket hjälpte mig enormt. Jag kom igång med mitt skrivande, fick fokus och värdefull feedback. Ett självförtroende kring mitt skrivande växte fram – tankar som "inte kan väl jag skriva en bok" byttes ut mot "wow, det finns så många sätt att skriva en bok, om mina klasskamrater kan så kan jag!" 

Något särskilt minne du bär med dig?

De träffar vi hade på skolan och de slutrespons-sessioner vi gav varandra var alltid väldigt givande och roliga.

Har kursen betytt något för att du blivit klar med och fått din bok utgiven?

Den bok jag arbetade på under min utbildning är inte den jag publicerat nu, utan kommer som min andra bok. Det blev tydligt för mig att jag behövde skriva min självbiografi först. Men som jag nämnde tidigare, kursen gav mig självförtroendet och modet att se mig själv som författare – och det stämde!

Skulle du kunna rekommendera kursen?

Jag skulle absolut rekommendera kursen. Jag har redan rekommenderat den till flera som vill förvandla sina drömmar till verklighet. 
**************************************************************************

Är du intresserad av  kursen Beatrice gick? Läs mer här.

************************************************************************** 

Foto: Thron Ullberg

Foto: Thron Ullberg

Fakta: Beatrice Karinsdotter

Ålder: 52.

Yrke/sysselsättning: Författare, föreläsare och coach.

Bostadsort: Ockelbo.

Tid på Jakobsbergs folkhögskola: Våren 2020.

Familj: Sambon Theo och min vuxna son Joel.  

Något som gör dig glad: Att leva.

Många ville ha sitt ex av boken signerat.

Många ville ha sitt ex av boken signerat.

Boken har fått mycket uppmärksamhet i media.

Boken har fått mycket uppmärksamhet i media.

"I takt med att framgångens hjul snurrar allt snabbare börjar Bea att må sämre, och hon förstår först inte varför. Samtidigt tycker hon sig se samma sak hos många andra i teamet. När bilden väl klarnar inser hon att The New Tantra antingen måste förändras i grunden, eller också behöver hon lämna. Men går det verkligen att ta sig ur något som hela ens liv kretsar kring, och som man har offrat allt för?

Vilsna själars paradis är en berättelse om människors sökande och vilsenhet. Beatrice Karinsdotter berättar öppet och ärligt om hur hon hamnade i ett sektliknande sammanhang och om den tuffa resan att ta sig därifrån."

(Citat från förlagets hemsida.)

Läs mer.  Besttäll boken från förlagets hemsida. 

Beagtrice tillsammans med sin klass i skolans samlingssal våren 2020.

Beagtrice tillsammans med sin klass i skolans samlingssal våren 2020.

Möt en i personalen

Kristian Bruun

Kock

Läs mer om

Senaste inläggen

Jag älskar deadlines

Madelene Edlund gick skrivkursen för skönlitterära projekt på Jakobsbergs folkhögskola hösten 2021. Nu har hennes roman, Vi kom från Johannes, blivit publicerad. Här berättar hon om boken och sin tid på JF.Läs mer

Jag fick självförtroende som författare

Beatrice Karinsdotter gick skrivkursen för berättande facklitteratur på Jakobsbergs folkhögskola våren 2020. Nu har hennes bok, Vilsna själars paradis – En sann historia. Mina år i tantrasektens innersta krets, kommit ut på Norstedts. Här berättar hon om boken och sin tid på JF.Läs mer

Personlig utveckling & kompetenshöjning.

Marika Smith gick skrivkursen för berättande facklitteratur på Jakobsbergs folkhögskola 2018–2019. Nu har hennes bok, Buffésex – Det nya sättet att ligga som ändrar allt, kommit ut på Ordfront. Här berättar hon om boken och sin tid på JF.Läs mer

Våra mest lästa

Jag älskar deadlines

Madelene Edlund gick skrivkursen för skönlitterära projekt på Jakobsbergs folkhögskola hösten 2021. Nu har hennes roman, Vi kom från Johannes, blivit publicerad. Här berättar hon om boken och sin tid på JF.Läs mer

Jag fick självförtroende som författare

Beatrice Karinsdotter gick skrivkursen för berättande facklitteratur på Jakobsbergs folkhögskola våren 2020. Nu har hennes bok, Vilsna själars paradis – En sann historia. Mina år i tantrasektens innersta krets, kommit ut på Norstedts. Här berättar hon om boken och sin tid på JF.Läs mer

Personlig utveckling & kompetenshöjning.

Marika Smith gick skrivkursen för berättande facklitteratur på Jakobsbergs folkhögskola 2018–2019. Nu har hennes bok, Buffésex – Det nya sättet att ligga som ändrar allt, kommit ut på Ordfront. Här berättar hon om boken och sin tid på JF.Läs mer

 • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss