• Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss

Lärare i träningslära

Publicerad 2021-02-18

Vi söker dig som vill ansvara, utveckla och undervisa på en av Sverige mest välrenommerade yrkesutbildningar inom hälsa, kost och träning. Din huvudsakliga uppgift blir att undervisa i kurserna Hälsoutvecklare och Personlig tränare vilka du kan läsa mer om på vår hemsida. Vi kvalitetssäkras av flera branschorganisationer och erbjuder bland annat en av Almega Friskvårdsföretagen ackrediterad PT-utbildning.

Din profil kan se lite olika ut, men grundläggande är att du har bred erfarenhet och kompetens inom ämnet träningslära, såväl teoretisk som praktisk. Viktigt att du kan omsätta teori till praktik. Vi söker dig som har en utbildning från högskola/universitet inom relevanta ämnesområden, exempelvis träningslära, träningsfysiologi eller anatomi.  Du behöver ha god branschkännedom och vara förankrad i arbetsmarknaden för personliga tränare genom dokumenterad yrkeserfarenhet.

Vi söker dig som har pedagogisk skicklighet samt kompetens och erfarenhet inom flera av dessa områden:

 • träningslära

 • anatomi och träningsfysiologi

 • biomekanik och rörelselära

 • tester och testmetodik

 • entreprenörskap, sälj och kundrekrytering

Det är meriterande om du har erfarenhet av undervisning, en pedagogisk utbildning eller kunskap och erfarenhet inom manuella behandlingstekniker, exempelvis klassisk massage. Det är även meriterande om du har erfarenhet av undervisning på folkhögskola.

Som lärare på våra kurser kommer du att undervisa och handleda kursdeltagarna inom dina ämnesområden. Vi söker dig som vill engagera dig för hela skolan. Din förståelse och ditt intresse för olika slags människor är viktigt. På folkhögskolan står dialogen och samtalet i centrum för kunskapssökandet, i klassrummet, men också gentemot dina kollegor och övriga kursdeltagare. Förmågan att entusiasmera och motivera är central. Undervisningen kommer att bedrivas i nära samarbete med kollegor. 

Tjänsten är ett vikariat till och med juni 2022 med möjlighet till förlängning. Vi erbjuder ett förmånligt kollektivavtal, friskvårdsbidrag, en underbar studiemiljö och väl anpassade undervisningslokaler, världens bästa arbetskamrater, med mera! Tillträde enligt överenskommelse, dock senast 16 augusti 2021. Beroende på din profil erbjuds en anställningsgrad mellan 40 till 80 procent. För mer information kontakta bitr. rektor Johan Wahlberg, johan.wahlberg@jakobsbergsfolkhogskola.se, eller 08 - 120 28 187. 

Ansökan rubricerad "Lärare i träningslära" sänder du senast 1 april till tjanster@jakobsbergsfolkhogskola.se. Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt. Betyg mm. visas vid förfrågan.

Jakobsbergs folkhögskola är en av Sveriges 154 folkhögskolor och ligger i en herrgård nära Jakobsbergs centrum, 20 minuter med pendeltåg från Stockholm central. I mer än hundra år har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Skolans religiöst och partipolitiskt obundna ställning ger utrymme för samhällsengagemang samt reflekterande och radikal debatt. 30 anställda arbetar på folkhögskolan, vars huvudman är en ideell förening.

Här kan du läsa om våra utbildningar till hälsoutvecklare och personlig tränare:

https://www.jakobsbergsfolkhogskola.se/sv/vara-kurser/halsokurser.aspx

 

Möt en i personalen

Jonas Ask

Kursansvarig på Skriv! – Projekt: Skönlitteratur och Skriv! – Projekt: Facklitteratur

Läs mer om

Senaste inläggen

Anna Larsson debuterar med roman

Anna Larsson gick författarkursen "Skriv! – Projekt: Skönlitteratur" på Jakobsbergs folkhögskola hösten 2015. Nu har hon skrivit på kontrakt för sin debutbok, romanen "Medan världen ser på" (Bazar bokförlag) som hon själv beskriver som "en kärleksroman med garanterat lyckligt slut, fylld av ångest och passion på vägen dit". Utgivningsdatum är satt till 7 juli 2021.Läs mer

Mitch Fredrikssons debutroman nominerad

Mitch Fredriksson gick författarskolans grundkurs 2009–2010 och projektkurs våren 2018 då han skrev på det manus som skulle bli hans debutroman ”Fail”. Nu är romanen utgiven av Rabén&Sjögren och dessutom nominerad till priset "Slangbellan" för bästa ungdomsbok 2020.Läs mer

Grattis till boksläpp, Sara Heyman!

Sara Heyman gick författarkursen på distans i att skriva fackbok, "Skriv!–Projekt: Facklitteratur" våren 2020. Under sin tid på författarskolan arbetade hon med det manus som skulle bli biografin "Den motvilliga feministen" om Bertha Wellin, en av de första kvinnliga riksdagsledamöterna någonsin som tillträdde 1921. Boken hade releasedatum 8 mars och har redan fått mycket uppmärksamhet i media.Läs mer

Senaste nytt

Slutkonstutställning: Alla blommor behöver en humla

2021-05-27 i konsts ateljé

Max 8 personer åt gången. Ingen föranmälan utan kom bara kom!

Du kan också se Konst Projekts deltagare presenterade på hemsida https://www.britasgalleri.com och på instagram @britasgalleriLäs mer

Jakobsbergs folkhögskola söker lärare i svenska, engelska och tema

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för att få människor att växa. Din huvudsakliga uppgift blir att undervisa på allmän kurs i svenska och engelska på grundskole- och gymnasienivå, men undervisning i andra ämnen kan bli aktuellt beroende på din profil.
Läs mer

 • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss