• Till bloggen
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Kontakta oss

Emma fick drömjobbet på regeringskansliet

Publicerad 2017-01-27

Emma Stark, 33 år, är pressekreterare hos utbildningsminister Gustav Fridolin. Ett arbete som innebär långa dagar i ett högt tempo men samtidigt är drömjobbet. Vägen dit gick via Jakobsbergs Folkhögskolas praktiska reportageutbildning.

Emma Stark visste att hon ville arbeta med politiska samhällsfrågor när hon påbörjade reportageutbildningen.

– Utbildningen var bra eftersom den hade en bredd och vi hann med att prova på så många olika saker under året, vilket ledde till oväntade intressen. Jag hade ingen aning om att jag skulle tycka det var så kul med radio till exempel, säger Emma.

Efter läsårets slut valde Emma att gå folkhögskolans praktiktermin och gjorde sin
långtidspraktik på Europaportalen i Bryssel, en svensk webbaserad nyhetssajt som skriver
om EU. Därefter har hon varit nyhetsreporter på Sveriges Radio P4 i Sörmland, arbetat på
taltidningen På tal om Stockholm och gjort diverse frilansuppdrag för bland annat tidskrifterna Folkuniversitetet och Kurage. 2014 började Emma att arbeta som kommunikatör på Röda Korsets Ungdomsförbund och blev sedan pressekreterare för Röda korset.

Nu har hon fått sitt drömjobb som pressekreterare hos Gustav Fridolin. Arbetet innebär att ge information till media, besvara frågor från journalister, bevaka medieflödet, diverse förberedelser och i stort sett vara med på alla resor och aktiviteter som Fridolin gör.
– Jag älskar mitt jobb för att jag hela tiden får lära mig nya saker, och befinna mig där
det händer. Det är spännande att vara i nyhetsflödet vilket man får möjlighet till både
som journalist och pressekreterare och det är en fantastisk bonus, säger Emma.

Hon har haft stor nytta av reportageutbildningen eftersom den har gett henne ett journalistisk tänk som innebär att hon lätt kan förstå vad som är en nyhet i ett sammanhang. Det gör att hon i sitt arbete kan ge journalister rätt information och service.
– Det handlar om att kunna se det relevanta och göra det förståeligt i det enorma informationsflöde som finns tillgängligt idag, säger Emma.

Hon tror att många skulle kunna ha nytta av en journalist- eller kommunikationsutbildning eftersom ett stort antal företag och myndigheter är beroende av urval och målgruppsanpassning.
– Då behöver man förstå vad som är ” grejen”, säger Emma.

Lina Friberg


Emma Stark
Ålder: 33 år
Bor: Årsta
Tidigare utbildning: Fil. kand i statsvetenskap, studerat mänskliga rättigheter vid Lunds universitet.
Nuvarande arbete: Pressekreterare hos utbildningsminister Gustav Fridolin
Gick på JF: 2011-2012

Möt en i personalen

Thomas Jonsson

Vaktmästare

Läs mer om

Senaste inläggen

Bra vara tvungen leverera text.

Ingela Hofsten, sedan många år verksam frilansjournalist, gick våren 2021 författarskolans skrivkurs med inriktning mot facklitteratur och sakprosa. Då arbetade hon med det manus som nu blivit boken "Swing it, Kai! Kai Gullmar – en av sin tids största schlagermakare". Biografin, som är Ingelas första bok, utgavs i år av Romanus & Selling. Läs mer

De bästa var när vi lyfte varandra i textsamtalen.

Saga Stigsdotter gick författarskolans grundkurs läsåret 2017–2018. Sedan dess har hon publicerat noveller i olika tidskrifter och antologier samt en erotisk novellsamling. Nu har hon även debuterat som romanförfattare. Läs mer

Jag fick värdefulla verktyg och struktur

När Jessica Haas Forsling gick på Jakobsbergs folkhögskolas författarskola arbetade hon med grunden till det manus som skulle bli den uppmärksammade biografin "Främmande fåglar. Jascha, mormor och jag", utgiven av Norstedts förlag. Läs mer

Senaste nytt

29 april: Demokrati och den skrivande kvinnan från Sverige till Saudiarabien

Välkommen till ett samtal den 29 april kl 18.00 om den skrivande kvinnan och demokratin med författaren och journalisten Hana Al-Khamri . Den skrivande kvinnan har genom historien, oavsett hemvist, mött liknande utmaningar. Från Saudiarabien till Sverige har skrivande kvinnor ansetts oanständiga, tvingats att skriva under pseudonym och berövats rätten att uttrycka sig.Läs mer

19 mars: Elinor Odeberg föreläser om inflationsbekämpning

Hur dyrt får det bli egentligen? Inflationen i Sverige är den högsta på över tre decennier. Som enda svar har Riksbanken höjt räntorna i historiskt hög takt. Tanken är att om vi får mindre pengar att spendera, så ska det hålla tillbaka prisökningarna. Men måste vi bli fattigare för att bekämpa inflationen?
Läs mer

  • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
  • Till bloggen
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Kontakta oss