• Till bloggen
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Kontakta oss

Författarsamtal på Jakobsbergs folkhögskola

Möt Nora Khalil, Johanna Wester, Jack Hildén och Donia Saleh i ett samtal på Jakobsbergs folkhögskola.

Möt Nora Khalil, Johanna Wester, Jack Hildén och Donia Saleh i ett samtal på Jakobsbergs folkhögskola.

Hur är det egentligen att gå skrivarkurs på en författarskola? Och vad har det för betydelse för den litterära texten och författaren som person? Det sägs att författaryrket är en ensamsyssla, men hur är det då att på en författarskola släppa in andra i sin kreativa process?

Möt de uppmärksammade och kritikerrosade författarna Nora Khalil, Johanna Wester, Jack Hildén och Donia Saleh som alla gått på Jakobsbergs folkhögskolas författarskola, i ett samtal lett av Lisa Boda. Författarna kommer att samtala om sitt skrivande och vad det har betytt för dem att ha gått skrivarkurs.

Samtalet är en del av författarskolans 40-årsjubileum. Detta är ett öppet, publikt event och som publik är du även välkommen att stanna kvar efter författarsamtalet och se alumner (tidigare kursdeltagare på JF) framföra egna texter på scenen.

Lördag 10 september kl. 16.00–17.00 på Jakobsbergs folkhögskola. Fri entré, ingen föranmälan.

Stanna gärna kvar på öppen scen där tidigare kursdeltagare (alumner) framför egna texter kl 17–18.
Fri entré, ingen förbokning krävs.

OM FÖRFATTARNA

Nora Khalil (foto: okänt) debuterade nyligen efter att ha gått på JF med romanen Yani (Natur & Kultur 2022) som bl a beskrivits som att den ”med en varm humor, träffsäker samhällskritik och klockren gestaltning skildrar stark vänskap, mellanförskap, saknad, sorg och samhörighet.”

Johanna Wester (foto: Emily Dahl) är författare och föreläsare med fokus på mänskliga rättigheter. Hon har blivit mycket uppmärksammad för sin senaste bok Catfight – nidbilder av kvinnor i grupp” (Romanus & Selling 2021) som hon arbetade med under sin tid på JF.

Jack Hildén (foto: Tove Freiij) är författare och skriver regelbundet på Aftonbladet Kultur. Han debuterade 2014 med romanen Vi, vi vaktmästare och har sedan dess givit ut tre böcker. I dagarna kommer hans femte bok Bränning (Kaunitz-Olsson 2022).

Donia Saleh (foto: Märta Thisner) debuterade med romanen Ya Leila (Bonniers 2020) som hon började skriva på under sin tid på JF och som skildrar tonårstjejerna Leila och Amilas vänskap. Romanen nominerades till Borås Tidnings debutantpris och ledde även till att Saleh nominerades till Katapultpriset 2021.

Författarsamtalet på Facebook

Läs mer om författarskolans kurser
Skrivarkurser på Jakobsbergs folkhögskola

Fack- och skönlitteratur, på plats och distans

Du kan välja om du vill gå grundkurs heltid på plats, deltid distans på någon av våra två projektkurser i fack- respektive skönlitteratur eller inspirationskurs på distans.

Författarskolans kursutbud

Möt en i personalen

Johan Wahlberg

Bitr. rektor

Läs mer om

Senaste inläggen

Bra vara tvungen leverera text.

Ingela Hofsten, sedan många år verksam frilansjournalist, gick våren 2021 författarskolans skrivkurs med inriktning mot facklitteratur och sakprosa. Då arbetade hon med det manus som nu blivit boken "Swing it, Kai! Kai Gullmar – en av sin tids största schlagermakare". Biografin, som är Ingelas första bok, utgavs i år av Romanus & Selling. Läs mer

De bästa var när vi lyfte varandra i textsamtalen.

Saga Stigsdotter gick författarskolans grundkurs läsåret 2017–2018. Sedan dess har hon publicerat noveller i olika tidskrifter och antologier samt en erotisk novellsamling. Nu har hon även debuterat som romanförfattare. Läs mer

Jag fick värdefulla verktyg och struktur

När Jessica Haas Forsling gick på Jakobsbergs folkhögskolas författarskola arbetade hon med grunden till det manus som skulle bli den uppmärksammade biografin "Främmande fåglar. Jascha, mormor och jag", utgiven av Norstedts förlag. Läs mer

Senaste nytt

14 maj: Magnus Gertten föreläser om sin Cornelis-film

Välkommen till ett gratis kvällsevent på Jakobsbergs folkhögskola. Alla är välkomna!
Läs mer

29 april: Demokrati och den skrivande kvinnan från Sverige till Saudiarabien

Välkommen till ett samtal den 29 april kl 18.00 om den skrivande kvinnan och demokratin med författaren och journalisten Hana Al-Khamri . Den skrivande kvinnan har genom historien, oavsett hemvist, mött liknande utmaningar. Från Saudiarabien till Sverige har skrivande kvinnor ansetts oanständiga, tvingats att skriva under pseudonym och berövats rätten att uttrycka sig.Läs mer

  • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
  • Till bloggen
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Kontakta oss