Författarsamtal på Jakobsbergs folkhögskola

Möt Nora Khalil, Johanna Wester, Jack Hildén och Donia Saleh i ett samtal på Jakobsbergs folkhögskola.
Hur är det egentligen att gå skrivarkurs på en författarskola? Och vad har det för betydelse för den litterära texten och författaren som person? Det sägs att författaryrket är en ensamsyssla, men hur är det då att på en författarskola släppa in andra i sin kreativa process?
Möt de uppmärksammade och kritikerrosade författarna Nora Khalil, Johanna Wester, Jack Hildén och Donia Saleh som alla gått på Jakobsbergs folkhögskolas författarskola, i ett samtal lett av Lisa Boda. Författarna kommer att samtala om sitt skrivande och vad det har betytt för dem att ha gått skrivarkurs.
Lördag 10 september kl. 16.00–17.00 på Jakobsbergs folkhögskola. Fri entré, ingen föranmälan.
Stanna gärna kvar på öppen scen där tidigare kursdeltagare (alumner) framför egna texter kl 17–18.
Fri entré, ingen förbokning krävs.
OM FÖRFATTARNA
Nora Khalil (foto: okänt) debuterade nyligen efter att ha gått på JF med romanen Yani (Natur & Kultur 2022) som bl a beskrivits som att den ”med en varm humor, träffsäker samhällskritik och klockren gestaltning skildrar stark vänskap, mellanförskap, saknad, sorg och samhörighet.”
Johanna Wester (foto: Emily Dahl) är författare och föreläsare med fokus på mänskliga rättigheter. Hon har blivit mycket uppmärksammad för sin senaste bok Catfight – nidbilder av kvinnor i grupp” (Romanus & Selling 2021) som hon arbetade med under sin tid på JF.
Jack Hildén (foto: Tove Freiij) är författare och skriver regelbundet på Aftonbladet Kultur. Han debuterade 2014 med romanen Vi, vi vaktmästare och har sedan dess givit ut tre böcker. I dagarna kommer hans femte bok Bränning (Kaunitz-Olsson 2022).
Donia Saleh (foto: Märta Thisner) debuterade med romanen Ya Leila (Bonniers 2020) som hon började skriva på under sin tid på JF och som skildrar tonårstjejerna Leila och Amilas vänskap. Romanen nominerades till Borås Tidnings debutantpris och ledde även till att Saleh nominerades till Katapultpriset 2021.
Författarsamtalet på Facebook

Fack- och skönlitteratur, på plats och distans
Du kan välja om du vill gå grundkurs heltid på plats, deltid distans på någon av våra två projektkurser i fack- respektive skönlitteratur eller inspirationskurs på distans.
Malin Norrback debuterar med roman
Malin Norrback har gått på Jakobsbergs folkhögskolas författarskola sammanlagt i två år: grundkursen 2018/2019 och den skönlitterära projektkursen hösten 2019 samt våren 2021. Nu har hennes debutroman, Tula hem, blivit utgiven (Modernista 2024). Här berättar hon om boken och sin tid på JF.Läs mer
Jag lärde mig prata om mina texter
Sonia Hussain gick skrivkursen för skönlitterära projekt på Jakobsbergs folkhögskola hösten 2021. Nu har hennes debutroman, Borde vara tacksam, blivit publicerad (Bazar förlag 2024). Här berättar hon om boken och sin tid på JF.Läs mer
Jag älskar deadlines
Madelene Edlund gick skrivkursen för skönlitterära projekt på Jakobsbergs folkhögskola hösten 2021. Nu har hennes roman, Vi kom från Johannes, blivit publicerad. Här berättar hon om boken och sin tid på JF.Läs mer
Vi ses på Medborgarplatsen!
Den 7 maj fyller Stockholms 29 folkhögskolor Medborgarplatsen med ett fantastiskt event med musik, konst och ord!
Vi vill visa på hur kreativitet, gemenskap och folkbildning skapar ett öppet samhälle - och vi hoppas att du också kommer!
Läs mer
Så har Rysslands krig påverkat oss
Den ryska attacken mot Ukraina 2022 är kanske den mest omstörtande händelsen
i världen under detta sekel. Den har drastiskt påverkat inte bara Europa - utan också
hela omvärlden.
Måndag den 28 april kl 18.00 föreläser Stig Fredrikson på Jakobsbergs
Folkhögskola om hur kriget i Ukraina påverkat Ryssland och oss.
Stig Fredrikson har varit journalist på Sveriges Televison, bland annat som
utrikeskommentator. Tidigare har han även varit utrikeskorrespondent i Moskva
och Washington. Han har skrivit flera böcker om Ryssland. De senaste är Ryssland
utan Putin(2019) och Sista ordet(2023).
Välkommen!
Foto : Bengt ObergerLäs mer