• Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss

Författarsamtal på Jakobsbergs folkhögskola

Möt Nora Khalil, Johanna Wester, Jack Hildén och Donia Saleh i ett samtal på Jakobsbergs folkhögskola.

Möt Nora Khalil, Johanna Wester, Jack Hildén och Donia Saleh i ett samtal på Jakobsbergs folkhögskola.

Hur är det egentligen att gå skrivarkurs på en författarskola? Och vad har det för betydelse för den litterära texten och författaren som person? Det sägs att författaryrket är en ensamsyssla, men hur är det då att på en författarskola släppa in andra i sin kreativa process?

Möt de uppmärksammade och kritikerrosade författarna Nora Khalil, Johanna Wester, Jack Hildén och Donia Saleh som alla gått på Jakobsbergs folkhögskolas författarskola, i ett samtal lett av Lisa Boda. Författarna kommer att samtala om sitt skrivande och vad det har betytt för dem att ha gått skrivarkurs.

Samtalet är en del av författarskolans 40-årsjubileum. Detta är ett öppet, publikt event och som publik är du även välkommen att stanna kvar efter författarsamtalet och se alumner (tidigare kursdeltagare på JF) framföra egna texter på scenen.

Lördag 10 september kl. 16.00–17.00 på Jakobsbergs folkhögskola. Fri entré, ingen föranmälan.

Stanna gärna kvar på öppen scen där tidigare kursdeltagare (alumner) framför egna texter kl 17–18.
Fri entré, ingen förbokning krävs.

OM FÖRFATTARNA

Nora Khalil (foto: okänt) debuterade nyligen efter att ha gått på JF med romanen Yani (Natur & Kultur 2022) som bl a beskrivits som att den ”med en varm humor, träffsäker samhällskritik och klockren gestaltning skildrar stark vänskap, mellanförskap, saknad, sorg och samhörighet.”

Johanna Wester (foto: Emily Dahl) är författare och föreläsare med fokus på mänskliga rättigheter. Hon har blivit mycket uppmärksammad för sin senaste bok Catfight – nidbilder av kvinnor i grupp” (Romanus & Selling 2021) som hon arbetade med under sin tid på JF.

Jack Hildén (foto: Tove Freiij) är författare och skriver regelbundet på Aftonbladet Kultur. Han debuterade 2014 med romanen Vi, vi vaktmästare och har sedan dess givit ut tre böcker. I dagarna kommer hans femte bok Bränning (Kaunitz-Olsson 2022).

Donia Saleh (foto: Märta Thisner) debuterade med romanen Ya Leila (Bonniers 2020) som hon började skriva på under sin tid på JF och som skildrar tonårstjejerna Leila och Amilas vänskap. Romanen nominerades till Borås Tidnings debutantpris och ledde även till att Saleh nominerades till Katapultpriset 2021.

Författarsamtalet på Facebook

Läs mer om författarskolans kurser
Skrivarkurser på Jakobsbergs folkhögskola

Fack- och skönlitteratur, på plats och distans

Du kan välja om du vill gå grundkurs heltid på plats, deltid distans på någon av våra två projektkurser i fack- respektive skönlitteratur eller inspirationskurs på distans.

Författarskolans kursutbud

Möt en i personalen
Camilla Italiener, lärare Hälsoutvecklare, allmän kurs

Camilla Dahlin Italiener

Lärare på Hälsoutvecklare och Allmän kurs samt kurator

Läs mer om

Senaste inläggen

Folkhögskolan är en otroligt unik plats

När Saga Cavallin gick författarskolans grundkurs, Skriv! – poesi, prosa, dramatik läsåret 2018–2019, började hon skriva på det manus som skulle bli den uppmärksammade romandebuten "Glasrutan" som nu givits ut av bokförlaget It-Lit. Läs mer

Vår pitch lockade stort intresse

När Gabriel Cardona Cervantes gick författarskolans skrivarkurs för sakprosa, Skriv! – Projekt: Facklitteratur hösten 2020, arbetade han med det manus som skulle bli boken "25 skott" som nu har givits ut av Ordfront. Läs mer

Att ta det på allvar och ha roligt

När Johanna Wester gick författarskolans projektkurs för fackböcker, Skriv! – Projekt: Facklitteratur, (HT/VT 2018) arbetade hon med det manus som skulle bli den uppmärksammade boken "Catfight – nidbilder av kvinnor i grupp" som nu givits ut av Romanus och Selling (2021). Läs mer

Senaste nytt

Efter valet - vad händer nu?

Klimatet, välfärden, skolan och energin ... Vad händer med de stora frågorna efter valet? Och vilka bildar regering?
Läs mer

Jubileumsmiddag med fest

Festen inleds 18.00 med fördrink i form av en skål för författarskolan samt dess lärare och deltagare genom åren.
Därefter blir det en festlig, trerätters jubileumsbuffé i Herrgården (och i parken om vädret tillåter).
Sedan fortsätter festen i Höga salen med några låtar framförda på scenen av The Pilgrims.
• Bar till självkostnadspris
• DJ, kvällen till ära: rektor Felicia Hedström.
Festen pågår till midnatt.Läs mer

 • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss