• Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss

Författarsamtal på Jakobsbergs folkhögskola

Möt Nora Khalil, Johanna Wester, Jack Hildén och Donia Saleh i ett samtal på Jakobsbergs folkhögskola.

Möt Nora Khalil, Johanna Wester, Jack Hildén och Donia Saleh i ett samtal på Jakobsbergs folkhögskola.

Hur är det egentligen att gå skrivarkurs på en författarskola? Och vad har det för betydelse för den litterära texten och författaren som person? Det sägs att författaryrket är en ensamsyssla, men hur är det då att på en författarskola släppa in andra i sin kreativa process?

Möt de uppmärksammade och kritikerrosade författarna Nora Khalil, Johanna Wester, Jack Hildén och Donia Saleh som alla gått på Jakobsbergs folkhögskolas författarskola, i ett samtal lett av Lisa Boda. Författarna kommer att samtala om sitt skrivande och vad det har betytt för dem att ha gått skrivarkurs.

Samtalet är en del av författarskolans 40-årsjubileum. Detta är ett öppet, publikt event och som publik är du även välkommen att stanna kvar efter författarsamtalet och se alumner (tidigare kursdeltagare på JF) framföra egna texter på scenen.

Lördag 10 september kl. 16.00–17.00 på Jakobsbergs folkhögskola. Fri entré, ingen föranmälan.

Stanna gärna kvar på öppen scen där tidigare kursdeltagare (alumner) framför egna texter kl 17–18.
Fri entré, ingen förbokning krävs.

OM FÖRFATTARNA

Nora Khalil (foto: okänt) debuterade nyligen efter att ha gått på JF med romanen Yani (Natur & Kultur 2022) som bl a beskrivits som att den ”med en varm humor, träffsäker samhällskritik och klockren gestaltning skildrar stark vänskap, mellanförskap, saknad, sorg och samhörighet.”

Johanna Wester (foto: Emily Dahl) är författare och föreläsare med fokus på mänskliga rättigheter. Hon har blivit mycket uppmärksammad för sin senaste bok Catfight – nidbilder av kvinnor i grupp” (Romanus & Selling 2021) som hon arbetade med under sin tid på JF.

Jack Hildén (foto: Tove Freiij) är författare och skriver regelbundet på Aftonbladet Kultur. Han debuterade 2014 med romanen Vi, vi vaktmästare och har sedan dess givit ut tre böcker. I dagarna kommer hans femte bok Bränning (Kaunitz-Olsson 2022).

Donia Saleh (foto: Märta Thisner) debuterade med romanen Ya Leila (Bonniers 2020) som hon började skriva på under sin tid på JF och som skildrar tonårstjejerna Leila och Amilas vänskap. Romanen nominerades till Borås Tidnings debutantpris och ledde även till att Saleh nominerades till Katapultpriset 2021.

Författarsamtalet på Facebook

Läs mer om författarskolans kurser
Skrivarkurser på Jakobsbergs folkhögskola

Fack- och skönlitteratur, på plats och distans

Du kan välja om du vill gå grundkurs heltid på plats, deltid distans på någon av våra två projektkurser i fack- respektive skönlitteratur eller inspirationskurs på distans.

Författarskolans kursutbud

Möt en i personalen

Keyvan Ahsant

Matematik- och fysiklärare på Allmän kurs

Läs mer om

Senaste inläggen

Jag fick värdefulla verktyg och struktur

När Jessica Haas Forsling gick på Jakobsbergs folkhögskolas författarskola arbetade hon med grunden till det manus som skulle bli den uppmärksammade biografin "Främmande fåglar. Jascha, mormor och jag", utgiven av Norstedts förlag. Läs mer

Jag fick med mig en övertygelse om att skriva klart boken

När Helena Björk gick författarskolans kurs i att skriva sakprosa, "Skriv! – Projekt: Facklitteratur" höstterminen 2020, arbetade hon med det manus som skulle bli boken "Socialt oacceptabelt – ett reportage om svensk prostitutionspolitik" som nu givits ut av Atlas Förlag. Läs mer

Jag är stolt alumn och medlem i JF

När Patrik Tunholm gick författarskolans kurs i att skriva sakprosa, "Skriv! – Projekt: Facklitteratur" vår- och hösttermin 2020, arbetade han med det manus som skulle bli den uppmärksammade boken "Känslostorm – att möta döden i sitt arbete" som nu givits ut av JW Förlag. Läs mer

Senaste nytt

Lärare i engelska och samhällskunskap

Vi söker dig som har ett stort intresse för att få människor att växa. Din huvudsakliga uppgift blir att undervisa på allmän kurs i engelska på grundskole- och gymnasienivå, men undervisning i andra ämnen och på andra kurser kan bli aktuellt beroende på din profil. Läs mer

Föreläsning 18 april: Kriget mot kroppen

Viktmobbning, normer, bantning och hälsa för alla storlekar. Kom och lyssna när Erik Hemmingsson pratar om sina senaste böcker ”Slutbantat” och ”Kriget mot kroppen”. Läs mer

 • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss