Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss

Praktiktermin Reportage

En påbyggnadskurs för dig som redan har viss journalistisk utbildning eller erfarenhet och vill utvecklas i redaktionsmiljö. Kursen ges på hösten och en praktikperiod på tio veckor ingår.

Innehåll

Tre huvudmoment

Under de fyra första veckorna är det undervisning på skolan. Undervisningen skräddarsys utifrån samtliga kursdeltagares kommande praktikplatser och syftar till att förbereda dig inför redaktionstillvaron. Områden som kan bli aktuella att gå igenom är intervjuteknik, krisjournalistik, idéarbete, research, sociala mediers utveckling med mera. En dag i veckan är vigd åt repetition eller inlärning av exempelvis Indesign, Digas eller filmklippning i mobilen. Skriv- och intervjuövningar ingår. Vi ordnar studiebesök och bjuder in gästföreläsare.

De följande 10 veckorna ägnas åt praktik på redaktion (tidning, radio, TV eller webb). Du skaffar praktikplatsen själv med stöd av lärarna. Du håller regelbundet kontakt med din lärare och dina kurskamrater i Google Classroom under den här perioden.

Terminen avslutas med tre veckor på skolan. Under den här tiden reflekterar gruppen gemensamt över erfarenheter från praktiken och delar med sig av tips och lärdomar. Du får även vässa dina journalistiska verktyg och planera inför framtiden: Hur går du vidare efter praktiken? Vilka möjligheter finns i mediebranschen i dag? Vi tar upp alltifrån ansöknings och CV-skrivande till hur du utvecklar din branschkoll.

Kursinformation

Studietakt

100 % (1 termin)

Kurstid

21 augusti - 22 december 2017

Ansökan

Praktiktermin Reportage

Bifoga till ansökningshandlingarna ett brev där du berättar om dig själv och varför du söker till Reportagelinjens praktiktermin. Skicka också med din meritförteckning (ditt CV). Antagning sker fortlöpande men senast den 15 april ska ansökan ha kommit in till oss.

Antagning

Antagningsavgiften är 500 kr. Avgiften räknas som ett förskott på terminsräkningen och betalas inte tillbaka om du väljer att inte börja kursen. Vi kallar också till en träff för dem som antagits.

Avgifter

Antagningsavgift: 500 kr. Antagningsavgiften räknas som ett förskott på kursavgiften och återbetalas inte om du inte börjar kursen.
Kursavgift: 2315 kr. Här ingår lunch, fika, försäkring, internet, kopiering och skolgemensamma arrangemang.

Öppen dörr

Måndagen 3 mars 10.30-12.30 eller 13.15-15.15 är du välkommen att besöka kursen och skolan.

Frilans

Om du vill fördjupa dig inom journalistiken och börja frilansa efter praktikterminen kan du söka till Frilansreporter. För att kunna söka ska du ha gått Reportagelinjens grundkurs (eller motsvarande).och gjort praktik på något medium.

» Mer information om kursen Frilansreporter.

Kursansvarig

Lisa Boda
lisa.boda@jakobsbergsfolkhogskola.se

Mer information

» Allmän information för alla kurser.

» Dokument för studerande.

» Vi samarbetar med Studentum.se

Ansök direkt här!

Möt en i personalen

Lisa Boda

Kursföreståndare på Frilansreporter – distanskurs på deltid och Praktiktermin Reportage

Läs mer om

Senaste nytt

VÄLKOMNA till norra konst slututställning!

Torsdagen den 8:e december öppnar vi dörrarna till våran egna ateljé på Jakobsbergs Folkhögskola. Vi visar upp våra slutprojekt och guldbitar från terminens gång. Vi bjuder på dryck och tilltugg, såklart. Läs mer

Loppis och kakförsäljning gav 4 000 kr

Just nu pågår flera flyktingkriser i världen. Jakobsbergs folkhögskola anordnade loppmarknad och kakförsäljning för att stödja UNHCR:s livräddande.

Totalt fick vi in 4000 kr som oavkortat går till UNHCR.Läs mer

 • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • RSS
 • Kontakta oss