• Till bloggen
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Kontakta oss

Allmän information för alla kurser

Idé

Jakobsbergs folkhögskola är mer än en plats för olika utbildningar. Skolan är en mötesplats för samhällsförbättring, kultur och hälsa. Bildningen sker såväl i som utanför klassrummet. 

Vår veksamhet bidrar till lärande som möter människors behov av sammanhang, insikt och personlig utveckling. Centralt i vår pedagoiska idé står samtalet och ditt aktiva deltagande. Hos oss växer och inpireras människor tillsammans.  

Studiebidrag

Alla kurser är CSN-berättigade om inte annat framgår på kursen sida. Är du under 20 år har du rätt till studiebidrag när du studerar på folkhögskola. 

Mer information om de olika studiestöden hittar du på Folkhogskola.nu: Studiestöd för folkhögskolestuderande.

Kontakta oss

Personalens e-postadresser och telefonnummer finns på sidan: Vi som jobbar här

Kostnader

Att studera på folkhögskola är kostnadsfritt. Det enda du betalar för är läromedel, mat och förbrukningsmaterial. För de kurser som gör resor tillkommer resekostnader. Läs mer under respekive kurs.

Bekräftelseavgift

Bekräftelseavgift är 500 kr eller 1000 kr beroende på kurs. Avgiften räknas som ett förskott på kursavgiften.

Måltider

Måndag till fredag serveras en välkomponerad lunch med ett stort fokus på hälsosam och klimatsmart mat.

Skolan subventionerar en del av kostnaden för de måltider som serveras. Därutöver betalar varje deltagare en avgift per undervisningsdag för lunch och kaffe/te (förmiddag, lunch och eftermiddag). Kostnaden är obligatorisk för alla deltagare på skolan.

Förbrukningsavgift

Se under varje kurs.

Internat/boende

Vi har ett litet internat med 5 enkla inackorderingsrum och gemensamt kök. Frukost och middag serveras inte. Hyran varierar beroende på standard på rum och om rummet delas.

I närheten, på gångavstånd till skolan finns Lenviks vandrarhem med 6 rum för tillfälligt boende.

Läromedel

Läs mer under respektive kurs.

Intyg

Alla som studerar på skolan får intyg efter genomgången kurs. Det krävs fullständigt deltagande i kursen för att få ett komplett intyg.

Dokument för studerande

Ytterligare information om skolan, våra policy och vårt sätt att arbeta hittar du under sidan Dokument för studerande.

Läsårstider

Läsåret 2023-24

Höstterminen: 24 augusti - 20 december 2023. 

Vårterminen: 8 januari - 14 juni 2024,

Undervisningsfria veckor: 44, 9 och 14. (Eget arbete samt praktik kan förekomma på vissa kurser under dessa veckor. Se varje kurs.)

Läsåret 2024-25

Höstterminen: 22 augusti - 18 december 2024. 

Vårterminen: 7 januari - 13 juni 2025,

Undervisningsfria veckor: 44, 9 och 17. (Eget arbete samt praktik kan förekomma på vissa kurser under dessa veckor. Se varje kurs.)

Ansökningstid

Ansökan ska vara oss tillhanda senast den 15 april på våren och 15 november på hösten om inte annat datum anges på kurssidan.

Öppen dörr

På respektive kurssida kan du läsa om när vi har öppet för besök.

 

Möt en i personalen

Felicia Hedström

Rektor

Läs mer om

Senaste inläggen

Bra vara tvungen leverera text.

Ingela Hofsten, sedan många år verksam frilansjournalist, gick våren 2021 författarskolans skrivkurs med inriktning mot facklitteratur och sakprosa. Då arbetade hon med det manus som nu blivit boken "Swing it, Kai! Kai Gullmar – en av sin tids största schlagermakare". Biografin, som är Ingelas första bok, utgavs i år av Romanus & Selling. Läs mer

De bästa var när vi lyfte varandra i textsamtalen.

Saga Stigsdotter gick författarskolans grundkurs läsåret 2017–2018. Sedan dess har hon publicerat noveller i olika tidskrifter och antologier samt en erotisk novellsamling. Nu har hon även debuterat som romanförfattare. Läs mer

Jag fick värdefulla verktyg och struktur

När Jessica Haas Forsling gick på Jakobsbergs folkhögskolas författarskola arbetade hon med grunden till det manus som skulle bli den uppmärksammade biografin "Främmande fåglar. Jascha, mormor och jag", utgiven av Norstedts förlag. Läs mer

Senaste nytt

14 maj: Magnus Gertten föreläser om sin Cornelis-film

Välkommen till ett gratis kvällsevent på Jakobsbergs folkhögskola. Alla är välkomna!
Läs mer

29 april: Demokrati och den skrivande kvinnan från Sverige till Saudiarabien

Välkommen till ett samtal den 29 april kl 18.00 om den skrivande kvinnan och demokratin med författaren och journalisten Hana Al-Khamri . Den skrivande kvinnan har genom historien, oavsett hemvist, mött liknande utmaningar. Från Saudiarabien till Sverige har skrivande kvinnor ansetts oanständiga, tvingats att skriva under pseudonym och berövats rätten att uttrycka sig.Läs mer

  • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
  • Till bloggen
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Kontakta oss