Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss

Konst – projekt

På Jakobsbergs Folkhögskolas konstskola får du handledning i att arbeta med ett eget projekt

På Jakobsbergs Folkhögskolas konstskola får du handledning i att arbeta med ett eget projekt

Under terminen arbetar du självständigt med ett eget valt projekt. Läraren hjälper dig att lägga upp en plan och att coacha dig genom projektet. Kursen lämpar sig även för den som vill arbeta med arbetsprover för ansökningar till andra konst - estetiska utbildningar.

Terminskursen för dig som vill arbeta med ett eget konstprojekt

Under kursen har du möjlighet att få handledning och genomgång av hur du genomför ett längre projekt. Första veckan är gemensam på skolan. Vi presenterar för varandra tänkta projekt och arbeten, samtalar om upplägg, ger varandra feedback och orienterar oss i konst, och konstnärligt arbete.

Därefter har vi en heldag i veckan för gemensamma genomgångar då vi i gruppen samtalar kring respektive projekt och dess utmaningar.

Under terminen kommer handledaren att ge feedback och hjälpa dig att utveckla det tänkta projektet, utifrån hur du kan tänka kring att studera, planera och genomföra konstnärligt arbete.
Vi kommer att ha en slututställning och i och med den en gemensam vecka på skolan där vi utvärderar terminen, planerar och hänger utställning, där var och en presenterar sitt arbete/projekt.

Skolan har möjlighet att tillhandahålla enklare, gemensamhetslokaler, men den sökande kan med fördel arbeta i egen ateljé.

Kursen lämpar sig för dig med tidigare erfarenhet av konstnärliga uttryck och arbete. Det går att göra projekt som syftar till vidare studier inom konstnärliga utbildningar.

» Besök oss på Facebook.

Vi vill gratulera våra elever som gått vidare till högre utbildningar som t.ex Grafisk form & Illustration på Konstfack, Bildlärarinstitutet, Konstskolan Idun Lovén, Pernbys målarskola, Gerlesborgsskolan och Nyckelviksskolan.

Kursen fullbelagd!

Kursinformation

Studietakt

100 % (1 termin)

Kurstid

7 januari - 7 juni 2019

Avgifter

Bekräftelseavgift: 500 kr. Bekräftelseavgift räknas som ett förskott på terminsräkningen.
Material och förbrukningsavgift: 850 kr. Här ingår studiebesök, kopiering, försäkring, temadagar och andra gemensamma skolarrangemang.
Lunch- och fikakostnad: 1590 kr (25 dagar).

Ansökan

Slutdatum för ansökning måndag 29 oktober.

Bifoga till ansökningshandlingarna:

 • CV samt ett personligt brev där du berättar om dig själv, varför du söker och vad du har för mål med kursen.
 • Personligt brev där ditt personliga projekt beskrivs
 • Kopior på utbildningsbevis - intyg från från tidigare konstutbildning eller motsvarande konstnärliga erfarenheter.

Ansökningsintervju

Måndag 12 november kl.16:00

Till intervjun tar du med en projekt/arbetsbeskrivning för ett påbörjat arbete eller en idé på ett projekt. Ta med målningar, teckningar, foto, text eller annat material som stödjer ansökan.
Vi börjar med en kort presentation av kursen, därefter individuellt samtal med varje sökande. Förbered dig på viss väntan. Vi bjuder på kaffe och te.

Efter ansökningsintervjun gör skolan en samlad bedömning utifrån presenterat projekt och arbetsprover.  Svar om du är antagen till kursen kommer i vecka 47.

Kursansvarig

Humlan Lange
humlan.lange@jakobsbergsfolkhogskola.se

Mer information

» Information om ansökan och antagning.

» Allmän information för alla kurser.

» Dokument för studerande.

Kursen fullbelagd!

Möt en i personalen
Humlan Lange

Humlan Lange

Kursansvarig på konstkurserna

Läs mer om

Senaste inläggen

Skrivlivet Ny podd med Sara och Linda

Linda Jones och Sara Köhler möttes på Jakobsbergs folkhögskola. Där blev de vänner och kollegor. Nu har de skapat sin egna skrivarpodd. Det första avsnittet handlar om skrivarkurser och särskilt den de gick tillsammans på JF: "Skriv!–Projekt: Skönlitteratur". Vi hörde av oss till Sara och ställde några korta frågor om podden och skrivlivet.Läs mer

Susanna Alakoski får Göran Palm-priset

Författaren Susanna Alakoski har tilldelats årets Göran Palm-stipendium. Prisutdelningen skedde i samband med det årliga Göran Palm-seminariet på Jakobsbergs folkhögskola. Läs mer

Zara Kjellner debuterar med roman

Zara Kjellner gick grundkursen "Skriv!–Poesi, Prosa, Dramatik" 2013–2014 på Jakobsbergs folkhögskolas författarskola. Därefter har hon gått fler skrivarkurser, varit verksam som kulturskribent i bl. a. Expressen, gjort  en feminsitisk porrfilm ("Female fantasy" 2015) och nu i dagarna debuterat med romanen "Manhattan" (10TAL Bok). Releasefesten hölls på Riche i Stockholm och arrangerades av författaren tillsammans med 10TAL bok och förläggaren Madeleine Grive. På scenen kunde man också se Plura Jonsson framträda.Läs mer

Senaste nytt

Vi söker lärare i kemi och matematik

Jakobsberg folkhögskola erbjuder en halvtidsanställning med ett förmånligt kollektivavtal, friskvårdsbidrag, mm. Framför allt är Jakobsbergs folkhögskola en idéburen och meningsskapande arbetsplats där du har stor frihet när du planerar mötena med våra kursdeltagare. Läs mer

JF söker driftig vaktmästare

Gillar du att ta hand om gamla hus, lösa problem och möta människor? Då kanske det är du som är vår nya vaktmästare. På grund av pensionsavgång söker vi en fastighets- och driftsansvarig på heltid. Vi ser gärna kvinnliga sökande.Läs mer

 • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss