Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss

Konst – projekt

På Jakobsbergs Folkhögskolas konstskola får du handledning i att arbeta med ett eget projekt

På Jakobsbergs Folkhögskolas konstskola får du handledning i att arbeta med ett eget projekt

Terminskursen för dig som vill arbeta med egna konstprojekt

En kurs med syfte att utveckla dig själv och ditt konstnärliga arbete i form av eget valda konstprojekt.

Kursen lämpar sig för dig som har gått en grundkurs i konst eller har erfarenhet av konstnärliga uttryck och arbete. Och för den som vill färdigställa arbetsprover för ansökningar till andra estetiska utbildningar.

I ateljén på Jakobsbergs Folkhögskola bedrivs all undervisningen av yrkesverksamma konstnärer.

Vårterminen är inriktad på självständigt arbete i eget valda projekt, med gemensamma samlingar då vi presenterar för varandra tänkta arbeten, samtalar om upplägg, ger varandra feedback och orienterar oss i konsten. Lärarens uppgift är att ge stöd och hjälp för dig att utveckla projekten.

De material som du vill arbeta med i ateljen väljer och bekostar du själv. Vi arbetar inte med lösningsmedel.

Terminen avslutas med en gemensam slututställning. Alla deltagare planerar och hänger utställningen tillsammans, samarbetet står i fokus.

När du lämnar skolan kommer du ha tillägnat dig nya kunskaper av eget fritt skapande. Du kan verbalisera dina intryck av konstformer av olika slag samt att du kan förklara och presentera dina egna. Du har förståelse för och kunskap om vad ett konstnärligt arbete innebär.

Vi undervisar på kursen

Humlan Lange, kursansvarig

Fredrik Carlsson, animation

Martin Skoog, fotograf och konstnär

Therese Johnsson Szatek, konstnär -  www.thereseszatek.se

Lisa Boda, journalist

» Besök oss på Facebook.

Vi vill gratulera våra elever som gått vidare till högre utbildningar som t.ex Grafisk form & Illustration på Konstfack, Bildlärarinstitutet, Konstskolan Idun Lovén, Pernbys målarskola, Gerlesborgsskolan och Nyckelviksskolan.

Ansök direkt här!

Kursinformation

Studietakt

100 % (1 termin)

CSN

Kursen är studiemedelsberättigad (CSN på gymnasial nivå, vilket innebär att du inte förbrukar något av din CSN-kvot för högskola/universitet).

Kurstid

7 januari - 9 juni 2021.

Avgifter

Bekräftelseavgift: 500 kr. Bekräftelseavgift räknas som ett förskott på terminsräkningen.
Material och förbrukningsavgift: 850 kr. Här ingår studiebesök, kopiering, försäkring, temadagar och andra gemensamma skolarrangemang.
Lunch- och fikakostnad: 4500 kr. (60 kr per undervisningsdag)

Ansökan

Ansökan ska ha kommit in till oss senast 15 november.

Bifoga till ansökningshandlingarna:

 • CV
 • Personligt brev där du berättar om dig själv, varför du söker och vad du har för mål med kursen.
 • Kopior på utbildningsbevis - intyg från från tidigare konstutbildning eller motsvarande konstnärliga erfarenheter.

Vi behandlar endast fullständiga ansökningar och handleder uteslutande projekt som handleds på svenska. Antagningsbesked skickas ut inom några veckor från sista antagningsdatum. Vi har högt söktryck och inga möjligheter att ge några motiveringar till avslag. För övriga frågor, vänligen skicka mejl till kursansvarig.

Ansökningsintervju

På grund av coronaviruset kommer eventuella infoträffar och intervjuer hållas på distans. Efter att ansökningsperioden tar slut, den 15 november, kommer instruktioner att skickas ut till dig som går vidare i antagningsprocessen.

Kursansvarig

Humlan Lange
humlan.lange@jakobsbergsfolkhogskola.se

Mer information

» Information om ansökan och antagning.

» Allmän information för alla kurser.

» Dokument för studerande.

Ansök direkt här!

Möt en i personalen
Humlan Lange

Humlan Lange

Kursansvarig på konstkurserna

Läs mer om

Senaste inläggen

Anna Larsson debuterar med roman

Anna Larsson gick författarkursen "Skriv! – Projekt: Skönlitteratur" på Jakobsbergs folkhögskola hösten 2015. Nu har hon skrivit på kontrakt för sin debutbok, romanen "Medan världen ser på" (Bazar bokförlag) som hon själv beskriver som "en kärleksroman med garanterat lyckligt slut, fylld av ångest och passion på vägen dit". Utgivningsdatum är satt till 7 juli 2021.Läs mer

Mitch Fredrikssons debutroman nominerad

Mitch Fredriksson gick författarskolans grundkurs 2009–2010 och projektkurs våren 2018 då han skrev på det manus som skulle bli hans debutroman ”Fail”. Nu är romanen utgiven av Rabén&Sjögren och dessutom nominerad till priset "Slangbellan" för bästa ungdomsbok 2020.Läs mer

Grattis till boksläpp, Sara Heyman!

Sara Heyman gick författarkursen på distans i att skriva fackbok, "Skriv!–Projekt: Facklitteratur" våren 2020. Under sin tid på författarskolan arbetade hon med det manus som skulle bli biografin "Den motvilliga feministen" om Bertha Wellin, en av de första kvinnliga riksdagsledamöterna någonsin som tillträdde 1921. Boken hade releasedatum 8 mars och har redan fått mycket uppmärksamhet i media.Läs mer

Senaste nytt

Påskkasse

Efter succéerna med "julkassen" och "fredagskassen" erbjuder nu Jakobsbergs folkhögskolas café och restaurang en påskkasse, fylld med läckerheter som JF:s inlagda påsksill, lättgravad regnbåge och mjölkchokladspanacotta med blodapelsinsallad. Se hela menyn här nedan och få reda på hur du beställer din påskkasse.Läs mer

Skrivlärare på Jakobsbergs folkhögskola

Vi söker dig som vill ansvara för och undervisa på en av Sveriges mest välrenommerade skrivarutbildningar. Här får du chans att utbilda morgondagens författare. Vill du dessutom tillbringa dagarna på en naturskön kulle i en herrgårdsbyggnad från 1600-talet bara en kort pendeltågsresa från Stockholm city, då tror vi att du ska skicka in en ansökan till oss på Jakobsbergs folkhögskola.
Läs mer

 • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss