Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss

Konst – projekt

På Jakobsbergs Folkhögskolas konstskola får du handledning i att arbeta med ett eget projekt

På Jakobsbergs Folkhögskolas konstskola får du handledning i att arbeta med ett eget projekt

Under terminen arbetar du självständigt med ett eget valt projekt. Läraren hjälper dig att lägga upp en plan och att coacha dig genom projektet. Kursen lämpar sig även för den som vill arbeta med arbetsprover för ansökningar till andra konst - estetiska utbildningar.

Terminskursen för dig som vill arbeta med ett eget konstprojekt

Under kursen har du möjlighet att få handledning och genomgång av hur du genomför ett längre projekt. Första veckan är gemensam på skolan. Vi presenterar för varandra tänkta projekt och arbeten, samtalar om upplägg, ger varandra feedback och orienterar oss i konst, och konstnärligt arbete.

Därefter har vi en heldag i veckan för gemensamma genomgångar då vi i gruppen samtalar kring respektive projekt och dess utmaningar.

Under terminen kommer handledaren att ge feedback och hjälpa dig att utveckla det tänkta projektet, utifrån hur du kan tänka kring att studera, planera och genomföra konstnärligt arbete.
Vi kommer att ha en slututställning och i och med den en gemensam vecka på skolan där vi utvärderar terminen, planerar och hänger utställning, där var och en presenterar sitt arbete/projekt.

Skolan har möjlighet att tillhandahålla enklare, gemensamhetslokaler, men den sökande kan med fördel arbeta i egen ateljé.

Kursen lämpar sig för dig med tidigare erfarenhet av konstnärliga uttryck och arbete. Det går att göra projekt som syftar till vidare studier inom konstnärliga utbildningar.

» Besök oss på Facebook.

Vi vill gratulera våra elever som gått vidare till högre utbildningar som t.ex Grafisk form & Illustration på Konstfack, Bildlärarinstitutet, Konstskolan Idun Lovén, Pernbys målarskola, Gerlesborgsskolan och Nyckelviksskolan.

Kursen fullbelagd!

Kursinformation

Studietakt

100 % (1 termin)

Kurstid

7 januari - 7 juni 2019

Avgifter

Bekräftelseavgift: 500 kr. Bekräftelseavgift räknas som ett förskott på terminsräkningen.
Material och förbrukningsavgift: 850 kr. Här ingår studiebesök, kopiering, försäkring, temadagar och andra gemensamma skolarrangemang.
Lunch- och fikakostnad: 1590 kr (25 dagar).

Ansökan

Slutdatum för ansökning måndag 29 oktober.

Bifoga till ansökningshandlingarna:

 • CV samt ett personligt brev där du berättar om dig själv, varför du söker och vad du har för mål med kursen.
 • Personligt brev där ditt personliga projekt beskrivs
 • Kopior på utbildningsbevis - intyg från från tidigare konstutbildning eller motsvarande konstnärliga erfarenheter.

Ansökningsintervju

Måndag 12 november kl.16:00

Till intervjun tar du med en projekt/arbetsbeskrivning för ett påbörjat arbete eller en idé på ett projekt. Ta med målningar, teckningar, foto, text eller annat material som stödjer ansökan.
Vi börjar med en kort presentation av kursen, därefter individuellt samtal med varje sökande. Förbered dig på viss väntan. Vi bjuder på kaffe och te.

Efter ansökningsintervjun gör skolan en samlad bedömning utifrån presenterat projekt och arbetsprover.  Svar om du är antagen till kursen kommer i vecka 47.

Kursansvarig

Humlan Lange
humlan.lange@jakobsbergsfolkhogskola.se

Mer information

» Information om ansökan och antagning.

» Allmän information för alla kurser.

» Dokument för studerande.

Kursen fullbelagd!

Möt en i personalen
Humlan Lange

Humlan Lange

Kursansvarig på konstkurserna

Läs mer om

Senaste inläggen

Louise Halvardsson kommer med ny roman

Louise Halvardsson gick på Jakobsbergs Folkhögskolas författarskola första gången 2002–2003. Hösten 2017 kom hon tillbaka och gick den nätbaserade kursen "Skriv!–Projekt: Skönlitteratur då hon jobbade med boken "Punkpoet med svensk brytning". Romanen, som nu kommer ut på Belletrist Publishing, är en uppföljare till hennes prisbelönta debut "Punkindustriell hårdrockare med attityd" (Författarhuset, 2007). Stockholmsreleasen hölls på Big Ben.Läs mer

Jag vill att det ska vara på riktigt

Ola Julén (1970–2013) hann ge ut två verk under sin livstid: ”Orissa” (Ink förlag 1999) och ”400” (Basilisk forlag 2001). Det är nu 20 år sedan den kultförklarade debuten och 28 år sedan han gick på Jakobsbergs folkhögskola (1990–1991).

Med anledning av detta bjuder vi nu in till en kväll om Ola Julén och hans författarskap. Måndag 18/11, kl. 18.00 på Jakobsbergs Folkhögskola.

Medverkande: Marie Lundquist, Christer Boberg, Hanna-Linnea Rengfors och Jonas Ask samt deltagare från författarskolans grundkurs.Läs mer

Skrivlivet Ny podd med Sara och Linda

Linda Jones och Sara Köhler möttes på Jakobsbergs folkhögskola. Där blev de vänner och kollegor. Nu har de skapat sin egna skrivarpodd. Det första avsnittet handlar om skrivarkurser och särskilt den de gick tillsammans på JF: "Skriv!–Projekt: Skönlitteratur". Vi hörde av oss till Sara och ställde några korta frågor om podden och skrivlivet.Läs mer

Senaste nytt

Medlemsbrev NR 31. September 2019

Bäste medlem i Föreningen Jakobsbergs Folkhögskola!Läs mer

Nu öppnar skolkliniken!

Nu är skolkliniken öppen och vi erbjuder tider fram till årsskiftet eller strax efter. Är det redan fullbokat? Allt eftersom släpper vi nya tider.Läs mer

 • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss