• Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss

Konstfördjupning, inriktning teckning, måleri, endimensionell bild

Konstfördjupning, inriktning teckning, måleri, endimensionell bild

Konstfördjupning, inriktning teckning, måleri, endimensionell bild

Har du gått en grundkurs i konst och vill fördjupa dig i ditt uttryck och fortsätta utvecklas inom ditt bildskapande? Nu finns det möjlighet att under våren varannan fredag gå kursen Konstfördjupning i Jakobsbergs folkhögskolas atelje .

Undervisningen består av självständigt arbete, individuell handledning och gemensamma genomgångar där vi utbyter tankar och erfarenheter för att du ska komma vidare i ditt skapande, både tematiskt och tekniskt.

Du ansöker med en kort projektbeskrivning i vad du vill göra eller önskar undersöka under denna period. Vill du arbeta med arbetsprover för att söka till andra konst och designutbildningar går det också bra.

Du har med dig eget material på kursen.

Övergripande innehåll

 • Eget ateleje-arbete
 • Seendeövningar
 • Teckningsövningar
 • Diskussioner, samtal och feedback

Mål

Målet är att du efter kursen har stimulerat och utvecklat ditt seende och ditt kreativa tänkande samt fördjupat dig inom ditt skapande.

Lärare

Therese Jonsson Szatek är utbildad på Konsthögskolan Valand i Göteborg och har sen magisterexamen 2007 parallellt med sitt egna konstnärskap undervisat i teckning och måleri på olika konstskolor. I ateljén arbetar Therese med teknikerna blyertsteckning och akvarell och hon har ställt ut på flera gallerier och konsthallar runt om i Sverige. 

Thereses hemsida: thereseszatek.se

Thereses Instagram: Therese J. Szatek

Utbildningens Instagram: JF_konstkurser

Utbildningens Facebook: facebook.com/jf.konstkurser

Observera att detta är en kurs som inte finansieras av stats- eller regionbidrag.

 

Ansök här

Kursinformation

Kurstid

10 tillfällen, varannan fredag, jämna veckor med start 13 januari 2023 kl. 09.00-15.00.

Avgifter

Kursavgift: 6 940 kr

I avgiften ingår lunch och kaffe varje undervisningsdag. Du har med dig eget material på kursen.

Observera att detta är en kurs som inte finansieras av stats- eller regionbidrag. Kursen är inte CSN-berättigad.

Ansökan

Ansök senast 10 december.

Du ansöker med en kort projektbeskrivning i vad du vill göra eller önskar undersöka under denna period. Begränsat antal platser. 

Efter att din ansökan mottagits får du ett besked om du fått en plats på kursen. Du tackar ja genom att betala in ett förskott på kursavgiften på 1000 kr. Resterande belopp delas upp på två fakturor som skickas ut efter kursstart.

Efter att förskottsavgiften erlagts är anmälan bindande och du kommer att faktureras hela beloppet oavsett om du går klart kursen eller inte.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälningar, du får då tillbaka hela den summa du erlagt.

Mer information

Therese Jonsson Szatek
therese.szatek@jakobsbergsfolkhogskola.se

Ansök här

Möt en i personalen

Therese Jonsson Szatek

Lärare, konst, teckning, måleri

Läs mer om

Senaste inläggen

Folkhögskolan är en otroligt unik plats

När Saga Cavallin gick författarskolans grundkurs, Skriv! – poesi, prosa, dramatik läsåret 2018–2019, började hon skriva på det manus som skulle bli den uppmärksammade romandebuten "Glasrutan" som nu givits ut av bokförlaget It-Lit. Läs mer

Vår pitch lockade stort intresse

När Gabriel Cardona Cervantes gick författarskolans skrivarkurs för sakprosa, Skriv! – Projekt: Facklitteratur hösten 2020, arbetade han med det manus som skulle bli boken "25 skott" som nu har givits ut av Ordfront. Läs mer

Att ta det på allvar och ha roligt

När Johanna Wester gick författarskolans projektkurs för fackböcker, Skriv! – Projekt: Facklitteratur, (HT/VT 2018) arbetade hon med det manus som skulle bli den uppmärksammade boken "Catfight – nidbilder av kvinnor i grupp" som nu givits ut av Romanus och Selling (2021). Läs mer

Senaste nytt

Lärare i kemi och matematik

Vi letar efter en erfaren lärare som ska undervisa i kemi 1 och 2 på vårt naturvetenskapliga basår samt matematik grund och matematik 1 på allmän kurs. Beroende på din profil kan det även bli aktuellt att undervisa naturkunskap 1a1, ämnesövergripande tema eller andra på folkhögskolan förekommande ämnen.Läs mer

Ingemar Sallnäs

Ingemar Sallnäs, tidigare rektor för Jakobsbergs folkhögskola har avlidit i en ålder av 88 år. Närmast anhörig är hustrun Pirkko, fem barn och fjorton barnbarn.Läs mer

 • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss