• Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss

Information om covid-19

[Uppdaterad 2022-01-07] 

Här uppdaterar vi regelbundet hur verksamheten på Jakobsbergs folkhögskola påverkas av covid-19. Ledningsgruppen följer utvecklingen via de ansvariga myndigheterna och fattar därefter beslut rörande verksamheten på skolan. Regler och rekommendationer kan komma att ändras till följd av regeringen och andra myndigheters rekommendationer och beslut.

Läsåret 2021-2022

För närvarande bedrivs samtliga kurser på Jakobsbergs folkhögskola som närstudier med vissa anpassningar utifrån rådande förutsättningar. 

Det viktigaste för att ta ansvar för din egen och andras hälsa är att vaccinera dig. 

Du som ännu inte är vaccinerad bokar enkelt din tid via appen alltid öppet. På 1177.se kan du läsa mer om hur du går tillväga och varför det är viktigt att så många som möjligt vaccinerar sig. Jakobsbergs folkhögskola kan inte nog understryka vikten av att alla tar sitt ansvar och vaccinerar sig. Det är det mest effektiva sättet att minska trycket på vården och minska smittspridningen samt ta hand om din egen hälsa.

Särskilda rekommendationer om att hålla avstånd gäller för dig som är ovaccinerad. Var extra noga med att skydda dig själv och andra mot att bli smittad om du inte är vaccinerad. Det gäller även när du inte har symtom. Håll avstånd till andra och undvik platser med trängsel.

Mer information

För information om virusutbrottet och råd rekommenderas i första hand att söka information via ansvariga myndigheter: 

Är du nuvarande eller blivande deltagare? Tveka inte att kontakta kursansvarig eller expeditionen så svarar vi på dina frågor. https://www.jakobsbergsfolkhogskola.se/sv/kontakt.aspx

Möt en i personalen

Ingvar Bohman

Kök

Läs mer om

Senaste inläggen

Folkhögskolan är en otroligt unik plats

När Saga Cavallin gick författarskolans grundkurs, Skriv! – poesi, prosa, dramatik läsåret 2018–2019, började hon skriva på det manus som skulle bli den uppmärksammade romandebuten "Glasrutan" som nu givits ut av bokförlaget It-Lit. Läs mer

Vår pitch lockade stort intresse

När Gabriel Cardona Cervantes gick författarskolans skrivarkurs för sakprosa, Skriv! – Projekt: Facklitteratur hösten 2020, arbetade han med det manus som skulle bli boken "25 skott" som nu har givits ut av Ordfront. Läs mer

Att ta det på allvar och ha roligt

När Johanna Wester gick författarskolans projektkurs för fackböcker, Skriv! – Projekt: Facklitteratur, (HT/VT 2018) arbetade hon med det manus som skulle bli den uppmärksammade boken "Catfight – nidbilder av kvinnor i grupp" som nu givits ut av Romanus och Selling (2021). Läs mer

Senaste nytt

Lärare i hälsa och samordnare

Vi letar efter en erfaren lärare som ska undervisa i hälsa med betoning på kost- och näringslära och gruppträning på en av Sverige mest välrenommerade yrkesutbildningar inom hälsa, kost och träning. Vi kvalitetssäkras av flera branschorganisationer och erbjuder bland annat en av Almega Friskvårdsföretagen ackrediterad PT-utbildning. Beroende på din profil kan det även bli aktuellt att undervisa i hälsa och behörighetsgivande ämnen på allmän kurs där du i så fall också ska samordna arbetslagsarbetet.
Läs mer

Servicekoordinator/vaktmästare

Vi söker en serviceinriktad, handlingskraftig och händig koordinator/vaktmästare. Dina arbetsuppgifter är varierande med ett huvudfokus på konferensstöd och att vara behjälplig för anställda, deltagare och besökare kring allehanda frågor och ärenden, bl.a. att ta emot konferensdeltagare och andra gäster, hantera felanmälningar och beställningar, samordna och boka in hantverkare och att åtgärda enklare fel och brister i våra fastigheter. Då tjänsten som servicekoordinator/vaktmästare är av vikt för att verksamheten ska fungera optimalt är det många frågor som passerar dig, varav du löser somliga själv och slussar vidare andra.
Läs mer

 • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
 • Till bloggen
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Kontakta oss