• Till bloggen
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Kontakta oss

Välkommen till årsmötet 20 april

Publicerad 2015-03-31

Måndagen den 20 april kl. 17.00 äger årsmötet rum som ska behandla verksamheten 2014, förrätta val och annat som hör årsmötet till. Den som önskar handlingarna innan mötet kan få dem per post eller hämta dem här på folkhögskolans hemsida. Se närmare upplysningar på kallelsen och föredragningslista. Kallelsen och dokumenten finns längst ner på sidan.

Direkt efter årsmötet kl. 18.30 kommer Emerich Roth, grundare av Emerich-fonden, och visar filmen Vägen ut ur hatet och samtalar med publiken. Emerich Roth är Jakobsbergsbon som upplevt människans yttersta ondska under andra världskriget.

Emerich Roth är initiativtagare till EXIT, som är Fryshusets satsning på att hjälpa ungdomar att lämna nazistiska och rasistiska gäng.

2008 tilldelades Emerich Roth Nelson Mandela-priset, som är Stockholms stads integrationspris.

2011 belönades Emerich Roth av NE (Nationalencyklopedin) med Kunskapspriset för sina insatser som föreläsare och kunskapsspridare. De senaste 20 åren har han föreläst på Sveriges skolor om hatets mekanismer – allt för att motverka hat, våld och främlingsfientlighet.

Nu startar vi sommarkurser!

För första gången på många decennier startar Jakobsbergs folkhögskola sommarkurser. 15-18 juni mellan kl. 9 och 15.30 erbjuder vi följande kurser:

Att skriva för jobbet, Att skriva poesi och prosa, Berättande reportage, Att skriva för barn, Att skriva dramatik, Kurs i måleri och teckning, Yoga/mindfulness och Må bättre – en kurs i praktisk hälsa.

Förutom ett späckat kursinnehåll på dagtid erbjuder vi kvällstid gemensamma föreläsningar, aktiviteter och samvaro i vårt nya bibliotek eller utomhus i vår historiska park.

Anmälan senast 15 maj. Specificerad information och anmälan på skolans hemsida www.jakobsbergsfolkhogskola.se

Höstens kurser för läsåret 2015/16

Seniorkursen Läs och Skriv! startar i början av september. Se vidare på hemsidan www.jakobsbergsfolkhogskola.se där finns också information om hur man kan anmäla sig för deltagande.  

Huvudbyggnaden – Himlen – restaureras exteriört

I sommar kommer omfattande arbeten att utföras på Himlens exteriör: putsen kommer att repareras och få ny färgton liksom tak, fönster och snickerier. Till grund ligger en omfattande kulturhistorisk inventering och undersökning utförd av Tengboms Arkitekter som är specialiserad på kulturbyggnader.

Så när hösten inträder kommer Jakobsberg pärla att framträda i både ny och gammal glans.

Vision – vår framtida folkhögskola

Arbetet med en vision för skolan och föreningen har pågått några år och är nu fastställd. Se vidare i verksamhetsberättelsen för 2014 där visionen finns återgiven.

Höstens föreningsmöte

äger rum måndagen den 5 oktober med vidhängande föreläsning av Carl Tham, folkbildare, tidigare utbildningsminister och ambassadör kring ämnet Bildning-utbildning. Kallelse kommer i september.

Medlemsavgift 2015

Med detta medlemsbrev medföljer inbetalningskort för medlemsavgiften för 2015. OBS endast för den som ännu inte betalat in denna. Enskild medlem: 100 kr till plusgirokonto 7 17 51 – 2.  Organisation: 400 kr. Vi hoppas att du vill fortsätta att vara med oss och driva Jakobsbergs Folkhögskola!

Många hälsningar

Göran Hillman, ordförande                         
Ola Larsson, rektor

Har du e-post?                                                                                                                     
I så fall vill vi gärna ha den för att kunna förbilliga våra utskick och kanske komma med påminnelser om olika arrangemang. Meddela den i så fall till nedanstående e-postadress.

Besök hemsidan
Här finns aktuell information om folkhögskolan och föreningen, t.ex. de öppna föreläsningar vi arrangerar tillsamman med ABF på kvällstid. Adressen är: www.jakobsbergsfolkhogskola.se

Kontakta oss:
Ola Larsson, rektor: tel. 08-120 281 82, e-post  ola.larsson@jakobsbergsfolkhogskola.se  Jakobsbergs Folkhögskola, Box 161, 177 23 Järfälla

Göran Hillman, ordförande: tel. 08-580 347 21, 070-491 71 70, e-post goran.hillman@swipnet.se  Skogsvägen 22, 177 40 Järfälla

AnnKatrin Westerlund, vice ordförande: tel. 070-002 7215, e-post annkatrin.westerlund@gmail.com  

Möt en i personalen
Eva Pettersson

Eva Pettersson

Skolsekreterare/administratör

Läs mer om

Senaste inläggen

Bra vara tvungen leverera text.

Ingela Hofsten, sedan många år verksam frilansjournalist, gick våren 2021 författarskolans skrivkurs med inriktning mot facklitteratur och sakprosa. Då arbetade hon med det manus som nu blivit boken "Swing it, Kai! Kai Gullmar – en av sin tids största schlagermakare". Biografin, som är Ingelas första bok, utgavs i år av Romanus & Selling. Läs mer

De bästa var när vi lyfte varandra i textsamtalen.

Saga Stigsdotter gick författarskolans grundkurs läsåret 2017–2018. Sedan dess har hon publicerat noveller i olika tidskrifter och antologier samt en erotisk novellsamling. Nu har hon även debuterat som romanförfattare. Läs mer

Jag fick värdefulla verktyg och struktur

När Jessica Haas Forsling gick på Jakobsbergs folkhögskolas författarskola arbetade hon med grunden till det manus som skulle bli den uppmärksammade biografin "Främmande fåglar. Jascha, mormor och jag", utgiven av Norstedts förlag. Läs mer

Senaste nytt

14 maj: Magnus Gertten föreläser om sin Cornelis-film

Välkommen till ett gratis kvällsevent på Jakobsbergs folkhögskola. Alla är välkomna!
Läs mer

29 april: Demokrati och den skrivande kvinnan från Sverige till Saudiarabien

Välkommen till ett samtal den 29 april kl 18.00 om den skrivande kvinnan och demokratin med författaren och journalisten Hana Al-Khamri . Den skrivande kvinnan har genom historien, oavsett hemvist, mött liknande utmaningar. Från Saudiarabien till Sverige har skrivande kvinnor ansetts oanständiga, tvingats att skriva under pseudonym och berövats rätten att uttrycka sig.Läs mer

  • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
  • Till bloggen
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Kontakta oss