• Till bloggen
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Kontakta oss

Från lagret till klassrummet

Publicerad 2014-09-09

Med sina 1,97 m över marken och stilsäkra kepa är Morgan Sundell en ny gestalt på Jakobsbergs folkhögskola. En nyexaminerad svensk- och samhällskunskapslärare som ser fram emot att arbeta med motiverade deltagare.

Som tonåring var Morgans stora intresse rollspel, ett interaktivt drama där deltagarna spelar olika figurer. Det är något som han har nytta av idag i sitt arbete som lärare.

– Jag gillar verkligen att sätta mig in i andras perspektiv, säger Morgan.

Sedan ett par veckor står nu han i klassrummet med sina fjorton kursdeltagare från världens alla hörn på Allmän kurs- bas och undervisar i svenska och svenska som andraspråk.
Att det var lärarrollen som han skulle ägna sig åt var allt annat än självklart. På gymnasiet var Morgan skoltrött och gick ut skolan utan fullständigt slutbetyg. Det extrajobb han haft på ett lager blev heltidsarbete under en period.

– Det var skönt att ta en paus och tjäna egna pengar, säger Morgan.

 Efter några år väcktes skolintresset igen och han läste in sin gymnasiekompetens på Komvux. Arbetet på lagret behöll han parallellt med studierna. I flera år jobbade Morgan på IKEA i Barkarby. Efter en kort inhopp på lärarhögskolan redan 2002 återupptog han studierna 2008 och blev färdig lärare i januari i år.  

– Det ska bli spännande att bygga upp mitt lärarjobb tillsammans med deltagarna och kollegorna här på Jakobsbergs folkhögskola. Bara jag lär mig att huka lite när jag går in i administrationsbyggnaden så ska det nog gå bra. Jag slår fortfarande huvudet i den låga dörrposten, säger Morgan.

Kort om Morgan Sundell
Ålder: 37 år
Bor: I Jakobsberg
Familj: Fru och 2-årig son
Intressen: Rollspel, drama, TV-serier som The Wire och Walking Dead

Sanna Björkman

Möt en i personalen

Anna-Maria Carnhede

Kursansvarig för Journalistik! – Radio, Webb, Reportage och handledare på Skriv! – Projekt: Facklitteratur.

Läs mer om

Senaste inläggen

Bra vara tvungen leverera text.

Ingela Hofsten, sedan många år verksam frilansjournalist, gick våren 2021 författarskolans skrivkurs med inriktning mot facklitteratur och sakprosa. Då arbetade hon med det manus som nu blivit boken "Swing it, Kai! Kai Gullmar – en av sin tids största schlagermakare". Biografin, som är Ingelas första bok, utgavs i år av Romanus & Selling. Läs mer

De bästa var när vi lyfte varandra i textsamtalen.

Saga Stigsdotter gick författarskolans grundkurs läsåret 2017–2018. Sedan dess har hon publicerat noveller i olika tidskrifter och antologier samt en erotisk novellsamling. Nu har hon även debuterat som romanförfattare. Läs mer

Jag fick värdefulla verktyg och struktur

När Jessica Haas Forsling gick på Jakobsbergs folkhögskolas författarskola arbetade hon med grunden till det manus som skulle bli den uppmärksammade biografin "Främmande fåglar. Jascha, mormor och jag", utgiven av Norstedts förlag. Läs mer

Senaste nytt

14 maj: Magnus Gertten föreläser om sin Cornelis-film

Välkommen till ett gratis kvällsevent på Jakobsbergs folkhögskola. Alla är välkomna!
Läs mer

29 april: Demokrati och den skrivande kvinnan från Sverige till Saudiarabien

Välkommen till ett samtal den 29 april kl 18.00 om den skrivande kvinnan och demokratin med författaren och journalisten Hana Al-Khamri . Den skrivande kvinnan har genom historien, oavsett hemvist, mött liknande utmaningar. Från Saudiarabien till Sverige har skrivande kvinnor ansetts oanständiga, tvingats att skriva under pseudonym och berövats rätten att uttrycka sig.Läs mer

  • Jakobsbergs folkhögskola i sociala medier
  • Till bloggen
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Kontakta oss